Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Man var väl inte supernöjd efter premiären mot AFC. Blåvitt inledde lite småtrevligt men ju längre matchen led ju mer besviken blev man på kroppsspråket och bristen på jävlaranamma. Nu är det hemmapremiär och jag hoppas verkligen att spelarna går ut med rätt inställning. För att få bästa möjliga utdelning vill ja se en del förändringar jämfört med senast. Jag vill köra någon sorts 4-5-1/4-3-3 och då jag vill ha tre innermittfältare har jag inte råd med en trebackslinje och i en fyrbackslinje måste Wernersson petas. Vi har ingen direkt ersättare på vänsterbacken så därför vill jag se hur Seb O fungerar på den positionen och ge den unga, spännande Emil Holm möjligheten att visa upp sig på högerbacken. Jag anser att Calisir är helt under isen så bredvid givna Starfelt vill jag se Erlingmark som har övertygat på mittbackspositionen. I mål får Anestis fortsatt förtroende trots att han såg skakig ut senast, jag hoppas verkligen att vi inte kontrakterat en målvakt som dansade en sommar och där nollan borta mot Milan i EL aldrig kommer att kunna toppas.

På innermittfältet vill jag se Toko från start, han har egenskaper som inte finns hos någon annan i truppen. Vi behöver en ledare på plan som aldrig viker ner sig. Jag vill fortsatt ge Barny chansen som stundtals glimmar till med sin passningsfot och sin spelförståelse. Framför våra mer rutinerade innermittfältare vill jag ha in Alhassan. Jag tror att han kommer vara toktaggad och han har ett rörelsemönster och en kvickhet som exempelvis inte finns hos hans konkurrent Affane. Giorgi var inte bra alls senast men potentialen finns där och jag är inte redo att bänka honom ännu. På andra kanten vill jag se Paka som förhoppningsvis även han höjer sig jämfört med matchen mot AFC. Centralt på topp är det ingen tvekan om att Söder ska spela, han har nu gjort mål i två matcher i rad och jag hoppas att han bara växer och växer ju längre säsongen går.

Vi måste börja tro på och ge våra unga spelare chansen att blomma ut, det är inte med en elva av 25-åriga mellanmjölksspelare som det här laget kommer lyfta utan det är med en mix av talangfulla ungdomar och rutinerade äldre spelare. I den här elvan känner jag att jag har fått till en bra mix och det ska inte alls vara omöjligt för dem att besegra Elfsborg på Ullevi.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Andréns elva

Insatsen i Eskilstuna vill man helst glömma. Ska vi få möjlighet att glömma den insatsen och slippa se en ctrl+c på söndag behövs förändringar. Det räcker inte att vara bra första 15. Det är naivt att tro att man kan ta med den prestationen in i nästa match. Jag vill framförallt se förändringar i backlinjen och då främst på vänsterbacken.

Anestis given etta än så länge, men han behöver gaska upp sig, annars lär nog Amos snart vara där och stjäla platsen från honom. Men, Anestis har onekligen höga toppar och är i grunden truppens bäste målvakt.

I försvarlinjen väljer jag att ställa upp med tre mittbackar och två wingbacks. August Erlingmark får stå för de fina fötterna och tar ”Sebastian Eriksson-rollen” och får följa med upp när tillfälle ges. Starfelt är fin och jag gillar Da Gracas speed, som lär behövas mot boråsarnas rappa offensiv i morgon. Visst, Calisir är högerfotad, men något måste hända på vänsterkanten – det har varit för dåligt i år, helt enkelt. Ohlsson är väl den som är mest given i truppen.

Paka eller Affane, Affane eller Paka, det är frågan. Valde Paka eftersom att han är den i grunden bättre fotbollsspelaren och den som kan såra Elfsborg mest av de två. Finns dessutom chans att Elfsborgs frejdiga offensiv kan lämna ytor åt Paka och då är han bra. Toko får städa mellan försvar och mittfält. Han kommer att få springa i morgon. Jag har tyvärr sett för lite av Alhassan för att vilja se honom från start, men jag hoppas på ett inhopp under söndagen. Jag hittar ingen plats åt Giorgi den här gången.

Visst, Vibe startar antagligen inte matchen, kanske sitter han på läktaren till och med. Men han står med i truppen och därför förutsätter jag att han är redo för spel och kan han spela första 45 så är jag nöjd. Benjamin Nygren kommer in i paus och springer in ett mål eller två. Söder ska i största möjliga mån vara vänd mot mål. Han ska inte jobba felvänd under hela matcherna – det är att slösa med resurserna. Tvåmannaanfall är ett måste sett till spelarna i truppen. Jag kommer att vara på plats i morgon och det är väl även du?

Heja Blåvitt!

Tycker du att Andréns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXICategories:

BaraBen-podden
Facebook

2 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier