Vi på BaraBen var nyfikna på hur Blåvitts supporterskara ser på nästa års trupp, därför gjorde vi en undersökning på Twitter där vi kollade vilka av spelarna med utgående kontrakt och vilka av våra inlånade/utlånade spelare som ni vill se i truppen 2019. Här följer resultatet!

Emil Salomonsson

Emil är oerhört populär bland Blåvita supportrar, det märks verkligen att han brinner för föreningen och han lider nog just nu när han funderar kring om han skall ge sig på ett utlandsäventyr eller inte. Det är troligtvis sista chansen och om han får ett erbjudande som han är nöjd med så unnar jag honom verkligen ett äventyr. Ska man se rent krasst på hans prestationer de senaste säsongerna så har han inte kommit upp i samma nivå som vi var vana att se honom på när han fanns med i snacket kring landslaget. Det känns som att Emil har stagnerat något och min personliga åsikt är att Blåvitt inte bör skriva ett dyrt kontrakt med honom, om han accepterar ett kontrakt som inte pekar på att han är det självklara förstavalet känns det som att han hade gjort oerhört mycket nytta som lagpappa och ledarfigur. Sen kan det självfallet vara så att Blåvitt vill satsa pengar från sin transferbudget någon annanstans och då kanske det är bäst för oss om Emil är kvar och kör vidare, i så fall hoppas jag att han får en rejäl nytändning och att vi får njuta av den Emil som ägde högerkanten under ett par säsonger.

David Boo Wiklander

Det blev en väldigt jämn omröstning, supportrarna som valde att lägga sina röster verkar vara splittrade och jag förstår varför. Även DBW verkar brinna oerhört för Blåvitt, han är en naturlig ledare och är säkert riktigt nyttig att ha i truppen för att hjälpa de yngre spelarna. Om han skall erbjudas nytt kontrakt hoppas jag att det är i rollen som backup till ett par yngre och spelskickligare mittbackar och att det är en roll som han då finner sig i. Jag ser inte DBW som en startspelare i ett Blåvitt som förhoppningsvis ska höja sig nästa säsong.

Billy Nordström

En hyfsat stor majoritet av er som röstade anser att Billys option inte ska nyttjas och jag förstår varför man tänker så. Han har egentligen aldrig varit en given startspelare utan en bra breddspelare att ha i truppen. Frågan är vad Billy själv vill? Vill han fortsätta sin karriär på bänken i Blåvitt eller vill han hitta en ny klubb där det kanske blir enklare att få speltid? Jag ser inte Billy som en startspelare i ett Blåvitt som ska klättra i nästa års tabell. Även med Billy känner jag att han kan erbjudas ett kontrakt om det är ett kontrakt som andas bredd och inte topp. Vi har en begränsad budget såklart och kan inte värva en massa toppspelare men om vi inte ska hamna i bottenträsket igen behöver vi få in några spetsspelare i truppen. Frågan är dock om vi ska ha bredd i form av Billy eller bredd i form av yngre talanger som har större chans att blomma ut framöver?

Giorgi Kharaishvili

I princip alla vill se Giorgi i Blåvitt nästa säsong, så även jag. Han har varit en av få ljusglimtar den här säsongen och jag tror att han kommer ta stora kliv i sin utveckling under nästa säsong och när han visar sig vara för bra för Blåvitt hoppas jag att han kommer ge rejäl avkastning. Enligt expressen ska man nu också ha bestämt sig för att köpa loss Giorgi. Det fanns väl egentligen inget annat alternativ men det känns skönt att affären nu verkar vara i hamn.

Fredrik Oldrup-Jensen

Jag var försiktigt positiv i början när jag såg Oldrup-Jensen men precis som i princip alla er som har röstat vill jag att han skickas tillbaks till sin Belgiska klubb fortare än kvickt. Visst, ibland visar han upp fina fötter och en bra spelförståelse men jag kan inte förstå att han har fått så mycket speltid som han har fått den här säsongen. Han känns oerhört loj i sin spelstil, tappar boll i farliga lägen och har inte alls bidragit på det vis som jag hade hoppats på efter att Mats Gren uttalat sig om honom som en riktig kvalitetsspelare som kommer lyfta vårt lag med sin rutin och sina fotbollskunskaper. Att det tog ända till slutet av transferfönstret för att vaska fram Oldrup-Jensen är inget annat än ett stort fiasko.

Marcus Degerlund

Vad hände egentligen med Degerlund? Varför lånades han in? Varför har han gått före Da Graca i diverse matchtrupper? Varför lånar man in en spelare som man inte är mer eller mindre säker på kommer gå in i startelvan? Jag hade stora förhoppningar på Degerlund men kan inte göra någon rättvis bedömning av honom och så tänker jag att många av er som röstat också resonerar. En majoritet av er vill inte se honom i Blåvitt nästa säsong och om vi har kvar Poya som tränare känns det lönlöst att erbjuda honom ett kontrakt då han uppenbarligen inte har vår nuvarande tränares förtroende.

Sabah Lawson

En majoritet av er vill se att även Sabah Lawson skeppas iväg nästa säsong och jag förstår även det. Visst han har varit ordinarie under sin utlåning och ska ha gjort det bra men det var i Linköping, ett lag som placerade sig i mitten av division 1 norra. Både för Sabahs och Blåvitts del är det nog bäst om han och hans rådgivare hittar en annan lösning.

Prosper Kasim

Även en stor majoritet vill se att Prosper Kasim hittar en ny förening. Där är jag dock lite mer nyfiken, han ska ha gjort det riktigt bra i Mjällby som avancerade till superettan. Det är självfallet ett stort kliv upp till allsvenskan men varför inte ge honom försäsongen till att visa upp sig och försöka konkurrera till sig en plats i truppen?

Benjamin Zalo

Skador, skador, skador har kantat den här unge mannens Blåvita karriär. Jag är faktiskt förvånad att såpass många av er vill ge honom en ny chans i den Blåvita tröjan. Vad baserar ni det på? Han har ju knappt beträtt Kamratgårdens gräs under de åren han har varit här. Nej skeppa iväg honom. Han behöver en ny fräsch start om han ska kunna kickstarta igång sin karriär.

Det är väl egentligen inte så förvånande att de flesta av er vill se nya spelare till nästa säsong, årets säsong har varit en katastrof och det har inte varit många från spelartruppen som har varit godkända under året. Vi behöver stärka truppen till nästa säsong men samtidigt behöver vi få någon sorts kontinuitet. VI har inte råd att skeppa iväg hela truppen och ersätta dem allihop med spelare som befinner sig ett par snäpp högre rent kvalitetsmässigt. Vi måste arbeta med det vi har och ta kloka beslut vad det gäller nyförvärv. Vi kan inte plocka in spelare som placeras på bänken eller ännu värre på läktaren, likt med Ingbritt den här säsongen. De spelare vi värvar ska gå rakt in i startelvan, vi behöver förstärka och vi behöver göra det smart. Jag hoppas innerligt att någon eller några av våra s.k. hemvändare dyker upp på Kamratgården under 2019 och gör det med hyfsat blygsamma löneanspråk. Nu öppnar jag officiellt 2019 års Silly Season, må fotbollsgudarna vara barmhärtiga mot vårt kära IFK Göteborg!

 

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier