Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Då var årets sista allsvenska omgång här, IFK har inget mer att spela för än att möjligtvis hoppa upp två pinnhål i tabellen och få in något högre prissumma och även ge sig möjligheten att dra in en större andel av tv-intäkterna i allsvenskan. Ett Blåvitt i ekonomisk kris ska självfallet inte vifta bort möjligheten till att dra in lite extra cash men i den här avslutande matchen vill jag främst få upp hoppet inför framtiden. Jag vill se våra unga killar visa framfötterna. Jag vill absolut inte se legoknekten Oldrup-Jensen i startelvan, jag tycker helt ärligt att det är stor skam att han ens finns med i matchtruppen, varför ser vi exempelvis inte Adil Titi i hans ställe, för jag kan inte tänka mig att vi utnyttjar Jensens option till nästa säsong, eller?

Vi börjar bakifrån och i målet vill jag ha Amos, jag ser absolut ingen framtid för Dahlin i Blåvitt. Amos har alla möjligheter att utvecklas till en duktig målvakt, jag tror inte på honom som förstemålvakt nästa säsong men han ska vara kvar och fungera som backup till den målvakt vi värvar inför 2019. I backlinjen kör jag vidare på Wernersson som jag tycker har visat framfötterna nu i slutet av säsongen, till höger hade jag velat se hur Seb O fungerar i en ren backposition, jag tror inte Emil är kvar nästa säsong och förhoppningsvis har vi såpass stor konkurrens på de offensiva positionerna att vi kan skola om Seb O till högerback/wingback, nu är han avstängd och då får Emil köra på i gamla vana hjulspår. Starfelt har varit helt under isen senaste tiden och DBW är ingen framtidsman. Istället vill jag se Da Graca få chansen igen och framförallt vill jag se hur Erlingmark fungerar i backlinjen, en plats han ofta har beskrivit som den position där han ser sig själv ha störst potential att växa i.

På ett tremannamittfält vill jag se Hasse få chansen, jag har tjatat om honom hela höstsäsongen och det är självfallet för att jag ser stor potential i honom, vi måste våga satsa på våra råtalanger, både för lagets bästa men även för att vi ska kunna utveckla spelare som vi framöver kan sälja för stora pengar. Tillsammans med Hasse placerar jag Sakor, han är fortfarande väldigt ojämn men han har riktigt höga toppar och jag ser hellre en av våra kontrakterade spelare på plan framför inlånade legoknektar. Framför Sakor och Hasse vill jag se Paka i en offensiv central mittfältsposition i ytan mellan Örebros mittfält och backlinje. Som höger ytterforward tycker jag att Sargon ska få chansen igen, han är finurlig och har ett fint skott och måste få chansen att växa in i det allsvenska tempot. Vi kan inte fortsätta med att plocka in spelare som vi sedan håller utanför startelvan. Till vänster där fram ska självfallet Giorgi spela, en av våra få ljusglimtar den här säsongen med en enorm potential. Han ska bara vara en del av truppen även nästa säsong och förhoppningsvis får vi se honom växa ytterligare. Med både Söder och Hysén borta ska självfallet vår unga oslipade diamant, Benjamin Nygren, få chansen att visa vad han går för. Kom igen nu Poya, fega inte med årets sista startelva, ge våra ungdomar chansen och låt oss supportrar få något sorts hopp inför nästa års allsvenska säsong!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Andréns elva

Den här elvan skrämmer man inga småbarn med direkt, men efter att ha ögnat igenom truppen så insåg jag att det här var det intressantaste jag kunde skrapa ihop.

Backlinje: Jag hoppas att Poya var allvarlig när han hävdade att Da Graca är en av de mest lovande spelarna han har tränat (för att sedan, med all tänkbar tydlighet förpassa supertalangen till läktare och bänk). Därför får han starta i en relativt betydelselös bortamatch i Örebro, där undertecknad faktiskt kommer vara på plats. Bredvid honom får DBW kampera.

Billy är skön. Bra frisyr. Lite tuffare än Wernersson i närkamper tycker jag mig ha sett. Annars dött lopp mellan dem två. Fick ju dessutom sätta VW som vänsterytter i brist på alternativ och han känns något mer intressant högre upp i plan än vad Billy gör.

Mittfält: August har blandat och gett lite i år. Normalt, såklart, för en relativt ung spelare. Mot Malmö gav han mest och det var härligt att se. FOJ kommer antagligen ta plats bredvid honom (någon som vet om här finns någon form av klausul skriven som garanterar honom speltid?). Jag vill se Sakor för att om han blir lite snabbare i beslutsfattandet så tror jag att han kan bli värd mycket vid en framtida försäljning. Om inte, not so much. En vill ju se Paka i en fri roll mellan anfall och mittfält där han får glida runt och bryta mönster och underhålla oss med en fint eller två. Inget större defensivt ansvar ska han ha heller.

Kanterna… Många tror stenhårt på Giorgi. I min elva tar han plats eftersom att han inte har någon konkurrens. VW är snabb och rivig och kan eventuellt ställa till med problem i djupet. På topp är Nygren, som jag ser det, enda alternativet utifrån vilka som åker med till Närke. I elvan finns, eventuellt, en del potential, faktiskt. Hoppas att de tagit mången lärdom av 2018.

Tycker du att Andréns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier