Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva. Denna veckan kommer Dan Ahlman och Antonijo Matanovic att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Back to basic Hjalle och Stiller är inkallade för att rädda laget från kval eller ännu värre degradering. Det ryktas om 4-4-2 på träningarna och tydlighet i löpningar och passningar, ett något enklare och rakare spel. Jag har anpassat mig efter det och ställt upp en klassisk 4-4-2-uppställning där jag blandar ungdomlig entusiasm med rutin och hjärta. Det gäller att ha spelare på plan som verkligen vet vad det här handlar om men jag tror också det kan vara bra att blanda upp med någon eller några unga killar som bara kör på utan att tänka för mycket.

Jag ställer återigen Amos i målet, jag tycker, trots att han släppt en hel del bollar, att han har visat större potential för matchvinnande räddningar än vad Dahlin har gjort. Amos har en högre högstanivå och Dahlin har inte visat upp tillräckligt med stabilitet och jämnhet för att det ska väga upp mot Amos toppar. I backlinjen behövs det rutin och stabilitet, vi behöver minimera antalet individuella misstag. Jag tror inte det är läge att plocka in Da Graca eller Degerlund i det här läget, de kan vara suveräna men det känns som att de också kan göra fatala misstag och det har vi inte råd med just nu därför säkrar jag med DBW och Starfelt i mitten och kör på rutinerade Emil till höger och den, enligt mig, något defensivt stabilare Billy på vänsterbacken.

På mitten vill jag ha hjärta och själ i form av Erlingmark, en tvåvägsspelare som gärna fyller på i straffområdet och erbjuder alternativ vid inspel och inlägg. Bredvid Erling vill jag ha en allsvensk debutant, jag är inte det minsta rädd för att kasta in Hasse från start. Jag tror att han går in med känslan av allt att vinna och han kan erbjuda det där lilla extra, han kombinerar en fin teknik och rörelse med hårt, defensivt arbete. Till höger placerar jag Seb O som alltid arbetar stenhårt och som även erbjuder en offensiv kraft som vi är i behov av. Giorgi måste självfallet vara på banan, jag är lite frågande till hans defensiva kapacitet i ett rakt 4-4-2 men hans offensiva kvaliteter väger över och jag tror att Hasse tillsammans med Billy kan väga upp hans, eventuella, defensiva problem.

På topp ska självfallet Hysén starta, hans inhopp den senaste tiden har lyft hela laget. Hans blotta närvaro med sitt hjärta och arbetskapacitet har höjt alla i laget men man ska inte glömma av att han är en oerhört smart spelare som höjer den faktiska kvaliteten på plan och tillsammans med Söder i ett tvåmannaanfall tror jag att de verkligen kan hota BP:s försvar. Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Antonijos elva

Nya medarbetare till coach Poya och signalerna är att vi går mot ett mer 4-4-2-spel i kommande matcher. Mitt förslag till startelva bygger på en 4-5-1-linje där ytterbackarna går högt upp medan yttermittfältarna söker sig in i mitten och stöttar den släpande anfallaren för att ge mer utrymme till centrala anfall alternativt passar den ivrigt löpande ytterbacken som sticker upp.

BP har liksom Dalkurd fått viktiga poäng med sig i bagaget. För att störa BP ska vi inte låta dem hålla boll, vi ska pressa högt och jag välkomnar en fyrbackslinje som håller tätare där bak vid kontringar.

Målvakt: Tom Amos

Har släppt in många mål på få matcher men har agerat med pondus och mer trygghet än Erik Dahlin.

Högerback: Emil Salomonsson

Mer i sin rätta roll. Jag vill se Emil nyttja sina maxlöp.

Mittback: Carl Starfelt

En av Superettans bästa spelare förra året och nu möter han sin gamla klubb. Nu i sin rätta position, i mitten.

Mittback: David Boo Wiklander

En ledare med god rutin, jag tror att han och Emil med sin rutin kommer mana på och lyfta sina yngre kollegor i backlinjen.

Vänsterback: Victor Wernersson

Jag har ropat efter Degen ett tag, men med Victor känner jag mig trygg att vi får en ytterback likt Salo som gärna drar löpet uppåt.

Högerytter: Sargon Abraham

Sargon löper bra och gillar att utmana. Han har tyvärr, i mina ögon, inte rosat marknaden men här vill jag ge honom en chans att ta bollen, gå snett inåt i banan medan Salo kommer på överlapp.

Centralt: Amin Affane

Hårt kritiserad, men jag anser att Affane har höjt sig. Han gör det enkla, slår de enkla passen, det behöver vi. Ge Affane chansen igen!

Centralt: August Erlingmark

Om Affane ska stå för passen och lira elegant så vill jag ha en köttyxa bredvid som grisar. In med Erlingmark. Han brinner och ska få brinna!

Vänsterytter: Patrik ”Paka” Lagemyr

Likt Sargon, sök dig in i mitten och stötta centralt medan Wernersson drar löpet på kanten för att öppna upp och skapa ytterligare alternativ.

Släpande anfallare: Robin Söder

Ingen skyttekung, har inte vräkt in mål precis. Men Söder sliter, Söder löper, Söder drar på sig markering och han har en bra passningsfot. Låt han ligga tätt bakom anfallaren och låt han skapa utrymme till anfallaren.

Anfallare: Giorgi Kharaishvili

Ensam anfallare. Jag vill ha Giorgi här. Han ska vara central. Han ska skjuta på allt. Giorgi = avkastning!   Tycker du att Antonijos elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva. För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”. Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar. Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

22 hours ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier