Omgång åtta av Fantasy Premier League är nu avklarad och vi har en nygammal ledare, i topp finner vi BK Framfall som rattas av Joachim Johansson. Joachim visade återigen var skåpet skulle stå med imponerande 85p i senaste omgången. Han ligger nu på plats 71 i Sverige och topp 1800 i världen. 85 poäng är riktigt fint men bäst av alla den här omgången var Claus Vemgaard med Mmm Buffé på hela 112 poäng som klättrade till plats 48 i vår tabell. Vill ni inspireras av Claus har ni hans schysta bygge här under.

Toppstriden i vår tabell är fortfarande hyperintressant där det bara skiljer 28 poäng mellan plats 1 och 10. Ett riktigt bra kaptensval och man kan klättra rejält.

Den här veckan får jag plocka på mig dumstruten, mina tre rekommendationer plockade tillsammans ihop fyra poäng. Jag ber om ursäkt och hoppas att ni inte influerades av mig inför förra veckans omgång. Det enda man kunde ta med sig var mina varningar för Huddersfields anfallare som återigen misslyckades med att göra mål.

Ahlmans trippel

Back: Matt Doherty, Wolves. (4.8)

Mittfältare: Richarlison, Everton. (6.8)

Anfallare: Callum Wilson, Bournemouth. (6.4)

Efter en något knackig inledning har nykomlingen Wolves gått som tåget och på högerbacken har Doherty varit tokoffensiv och på sina fyra senaste matcher har han hållit nollan vid tre tillfällen, gjort två assist, ett mål och tagit nio bonuspoäng. Nu möter man Watford på hemmaplan, ett Watford som senast fick stryk med 4-0 på hemmaplan mot Bournemouth. Letar ni efter en billig back är det inget att tveka på!

Everton har två raka segrar och nu möter man Crystal Palace på hemmaplan. I senaste matchen fick Richarlison starta på topp och som tack för det gjorde han återigen mål. Brasilianaren är, när han är på spelhumör, superduktig och till 6.8 miljoner är han ett kap!

Bournemouth har öst in mål i år, det är enbart City, Chelsea och Arsenal som har gjort fler. Man snittar två mål per match och ligger överraskande på en sjätteplats i tabellen. Nu möter man urusla Southampton som har tre raka förluster med 0-8 i målskillnad. Framåt har Wilson levererat riktigt bra, hittills på åtta matcher har han tre mål och hela sju assist. Är ni ute efter en budgetanfallare är Wilson ett riktigt bra alternativ.

Veckans Gaisare

Aaron Ramsey, Arsenal (7.4)

Ramsey är superintressant, han har flest poäng av hela Arsenals mittfält men han är inne i en knepig konstraktsförhandling med klubben och det är högst tveksamt om han kommer vara en stadig startspelare framöver. Ramsey kan mycket väl göra både mål och assist men jag hade gått på ett säkrare kort i samma prisklass, exempelvis Richarlison, 0.6 miljoner billigare, som är garanterad en startplats.

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt Kändistabellen.

Kändistabellen

1 Eijlert Björkman IF, August Erlingmark 501p plats 81, poäng GW8 59.

2 Adil Titi, Adil Titi 466p plats 180, poäng GW8 68.

3  Facit FC Noah Alexandersson 429p plats 319, poäng GW8 36.

4 FC Scholm United, Stefan Holm 411p plats 410, poäng GW8 61.

5 LexLucion, Tobias Hysén 402p plats 436, poäng GW8 41.

6 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 376p plats 544, poäng GW8 39.

7 Narcastle, Billy Nordström 366p plats 579, poäng GW8 43.

Erlingmark tuggar på i toppen, han tappar något i totaltabellen men topp 100 är fortfarande fullt godkänt. Adil Titi knaprar dock in lite till och ligger absolut inom räckhåll. Stefan Holm ryckte upp sig något och gick förbi Hysén i tabellen. Noah, Tobbe, Öhman och Billy hade alla en riktigt dålig omgång. Dags att rycka upp sig nu grabbar! Glöm inte av att göra era byten innan deadline på lördag kl. 12:30.

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier