Välkommen till en ny serie på BaraBen.com. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och JHelgesson att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Här har ni min startelva inför ÖFK på måndag, vissa av er tycker säkert att jag är något naiv i ett par avseenden. Hur kan han slänga in Hasse? En artonåring med noll allsvenska minuter och dessutom ska Amos in i målet, även han utan rutin. Hur fan tänker han? Men jag ska nu ta er igenom mina tankegångar. Dahlin har varit en lojal lagspelare men jag tycker att han sprider en osäkerhet runtomkring sig, speciellt i luftrummet, han har gjort det helt okej men det senaste har han bjudit på en del mindre bra insatser. Jag tar gärna in 196 cm Tom Amos, då jag tror att han i grunden har större möjligheter till att utvecklas till en målvakt av högre klass än Dahlin och av det jag har sett från honom är jag inte orolig över att sätta in honom i ett allsvenskt sammanhang, vi kan också betänka att han faktiskt är äldre än Dahlberg som vi nu har skeppat iväg till Premier League. Amos går direkt in, äger luftrummet och gör en jäkla kononmatch!

Calisir och Starfelt är inga konstigheter, de är våra två klart bästa backar i år och jag vill ha ner Calisirs uppspelsfot i backlinjen igen. DBW är en lojal och habil fotbollsspelare men jag vill ha in Degerlund med en gång, hans längd i ett annars relativt kort lag ska inte underskattas på fasta situationer, dessutom sitter han inne på en fin vänsterfot, det här kan inte bli något annat än succé.

Emils form har den senaste tiden varit allt annat än bra, dessutom sitter han på utgående kontrakt och jag vill inte ha en ny situation där vi har en spelare som lämnar utan att vi har spelat in en ersättare i elvan. Konkurrensen i offensiven har blivit betydligt tuffare med Paka tillbaks och Sargon och Söder in i truppen därför ser jag gärna att Seb O omskolas till wingback redan nu. Jag tror att hans egenskaper passar utmärkt i wingbackpositionen, han är hårt arbetande, förvånansvärt bra i defensiven och har fina offensiva kvaliteter, allt vi vill ha i en modern wingback. in med Seb O redan nu! Mellan Wernersson och Billy är det hugget som stucket just nu men rapporterna säger att Billy inte har gått för fullt den här veckan så därför sätter jag in Wernersson.

Nu då till det centrala mittfältet, jag ser det som självklart att Oldrup Jensen ska in från start, han har rutin, ska vara defensivt duktig men även ha en fin spelförståelse och passningsfot, precis vad vi behöver efter Mix uttåg från Blåvitt. Hasse då? Ska han verkligen spela? Ja, ja, ja det ska han! Av det jag har sett från honom på både träning och match är det en talang utöver det vanliga, han har en fin teknik, är snabb men framförallt visar han upp en mognad, han har ett grymt spelsinne och är lugn med bollen. Jag är helt övertygad om att han kommer ta över allsvenskan framöver, han ska in så fort som möjligt och det är redan nu mot Östersund!

Kharaishvili och Paka är gjutna i min elva, den fart, teknik, finurlighet som de visar upp är ovärderligt för Blåvitt. Vi behöver komma igång rejält i offensiven och då behövs spelare som kan göra det på egen hand. Söder har jag inte sett alls de senaste åren men en spelare som av Lasse Vibe beskrivs som den mest spelintelligenta spelare han någonsin kamperat ihop med är precis vad vi behöver just nu och när Hysén finns på skadelistan då behöver vi ha in Söders rutin och Blåvita hjärta. Jag tror att han kommer göra hela laget bättre och om/när han inte orkar mer då är det bara att slänga in Baggio som tydligen har imponerat stort på träningarna.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

JHelgessons elva

I mål Erik Dahlin. Just nu ser jag ingen anledning att förändra på målvaktspositionen (även om jag misstänker att populisten Ahlman tar tillfället i akt att sätta Amos i mål). Kontinuitet är viktigt och Dahlin bör fortsatt få chansen. Dahlin är inte på Dahlbergs nivå när det gäller kommunikation, men han är ett par snäpp starkare än Amos.

I försvaret har Mats Gren varit framsynt nog att förstärka. In i truppen har Marcus Degerlund kommit, lång och ståtlig med sina 194 cm och dessutom utrustad med en kompetent vänsterfot. Han går också rakt in i min startelva och ut går David Boo Wiklander som har fått svårt att övertyga när han fått chansen. Det finns, som jag ser det, många potentiella uppsidor med bytet. In kommer en bättre uppspelsfot och en rent av snabbare spelare som dessutom förmodas vara bättre i luftrummet. Inte minst det sistnämnda känns väldigt angeläget att få in i laget.

Calisir och Starfelt får anses vara ohotade. Stor fördel för laget att få tillbaka Calisir i sin rätta position. Jag tror att det även kommer att göra att Starfelt höjer sig ett snäpp och att han nu vågar blicka mer framåt i uppspelssituationer.

Som wingbacks väljer jag Wernersson och Emil. Ingen av dom har egentligen övertygat, men jag har en förkärlek till Wernerssons hårda arbete och Emil vet vi alla vilken potential han har, även om han har haft svårt att få ut det.

På mitten får Oldrup Jensen göra debut och han kommer att spela tillsammans med Agge. Tanken med att spela Agge är att han är ”fotbollsintelligent” och kommer att göra det enkelt för sin kollega på mitten. Men också för att han kan fylla på i offensivt straffområde och hota med djupa löpningar. Oldrup Jensen å sin sida får en chans att visa vad han kan. Jag hoppas att det är fin kvalité i passningsspel och en klinisk defensiv som förhoppningsvis bidrar till att våra offensiva spelare kan släppa ängsligheten av att tappa bollen och därmed vågar mer.

Giorgi SöderPaka. Smaka på den kedjan. Då får ändå spelare som Seb O (som var bra sist), ”Baggio” (som varit bra på träning) och eventuellt ”Hasse” (som varit vass i U21) stå tillbaka. På den träningen med Söder som jag har sett så visade han emellanåt sin eleganta spelstil, men han såg inte riktigt, riktigt 110% ut. Förhoppningsvis är det bara ett par dagars distans från flytten, bra träning och vila, för att benen skall komma igång. Det är värt att spela in Robin redan nu då han kommer att bli ett nav i vårt offensiva spel.

På träningarna jag sett i veckan så är det två spelare som stuckit ut vid varje tillfälle, Giorgi och Paka. Det råder ingen tvekan om att dom skall starta. Speciellt imponerad är jag av Paka som arbetar otroligt hårt i alla moment på träningarna. Han gjorde även en mycket stark insats mot Sirius. Låt oss alla be till högre makter att skadornas tid nu är förbi.

Giorgi tror jag kommer att trivas väldigt bra tillsammans med Robin, som med sin smartness kommer att utrusta Giorgi med fler alternativ framåt.

Där har ni den optimala elvan! Tycker du att Helgessons elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men varför inte försöka dra igång en ny hashtag där vi kan mötas framöver? #BlåvitXI

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier