BLÅVITTPODDEN. IFK Göteborgs nya klubbdirektör Max Markusson, 38, har haft sitt nya jobb i drygt tre månader.
Nu går han ut i ett tufft utspel om Blåvitts ambitionsnivå i Blåvittpoddens nya avsnitt – där han vill se målsättningen att vinna SM-guld ”inte bara ett år, utan år ett, två, tre, fyra, fem och så vidare.”
– Jag tror att det är där förväntansgraden är, att vi ska vara där uppe, säger Max Markusson till Blåvittpodden.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Foto: IFK Göteborg

Efter steget till IFK Göteborg säger han att han passade in på begrepp som ”tydlig ledare”, ”orädd” och kunde ”sätta arbetet i en bredare kontext” vid styrelsens rekrytering av ny klubbdirektör. 
Nu berättar han i en över en timme lång intervju om sin vision för IFK Göteborg – där han väljer att hylla den befintliga personalen på Kamratgården.
Däremot kritiserar han strukturen och bristen på ledarskap som har varit.
Han tror att IFK Göteborg har pratat för mycket om ”tålamod” under året och fyller på med att han vill se att målsättningen ”Vinna SM-guld 2021” (som förre klubbdirektören Mats Palmgren gick ut med i fjol) åka i papperskorgen.
Han vill se en mycket tuffare målsättning – redan under hösten.

”Vi ska vara där uppe”

– Jag vet inte vad som låg till grund för att man uttryckte den målsättningen. Men om man gör det så måste man ha jäkligt väl på fötterna och förklara ”på vilket sätt ska vi göra för att vinna SM-guld 2021”. Jag tror IFK kommer uttrycka målsättningen ”hur kan man alltid vara med och konkurrera om guldet. Jag menar inte bara ett år, utan år ett, två, tre, fyra, fem och så vidare. Jag tror att det är där förväntansgraden är, att vi ska vara där uppe. Då blir den stora frågan: När sker det hoppet från den tabellplacering vi ser i dag – fram till den målsättningen? Och det är det jobbet som vi ska göra i höst, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till Blåvittpodden.

”Pontus Dahlberg-effekten”

IFK Göteborgs nya klubbdirektör berättar att han ser sin roll som en ”VD” i ett traditionellt bolag – där styrelsen är hans chefer. Han har sedan tiden som VD på gatutidningen Faktum erfarenhet av fotbollen från att ha suttit i styrelsen för BK Häcken.
Den senaste tiden har han jobbat nära sportchefen Mats Gren, scouten Olle Sultan och tränaren Poya Asbaghi under transferfönstret i sommar och berättar hur han blivit fascinerad av den business som omgärdar spelartransfers.
– Ingebrigtsen som var vår dyraste värvning inför säsongen och sedan ett halvår senare, går han tillbaka till Tromsö. Och det är klart att man undrar, gjorde vi en plus minus noll-affär, gjorde vi en bättre eller sämre affär? Men det blir problematiskt utifrån IFK Göteborgs perspektiv att outa alla de siffrorna. Vi kan ta Pontus Dahlberg-effekten, att den mediala bilden är att vi tjänade extremt mycket pengar på att sälja Pontus till Watford. Och återigen – vi gjorde en bra affär totalt sett men samtidigt innebär det ju att andra klubbar vet om att vi har gjort en bra affär. I ljuset av den affären letar vi förstärkningar och får ”Aha, det var de som sålde Pontus Dahlberg”, då blir en spelare vi är intresserad av per automatik dyrare, säger Markusson i Blåvittpodden.

Hör hela Blåvittpoddens intervju med Max Markusson här.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier