Då var den första
utav 38 omgångar färdigspelad i årets Fantasy Premier League. Det var en händelserik omgång med höga poäng. I topp av ”I Glenn Hyséns Fotspår!” finner vi BlueWhitePool FC som rattas av Viktor Johansson.  Han drog in imponerande 111 poäng och var en av åtta i vår liga som kammade hem tresiffriga poäng. Viktor ligger 31 i Sverige och på plats 790 i hela världen.

Veckans spaning illustreras av Viktors lag och det är att de högsta poängen plockades hem i defensiven och på mittfältet. De dyra anfallarna i spelet levererade inte överhuvudtaget och det kan vara något att se över. Om man betänker att en dyr back ligger mellan 5.5 och 6.5 i kostnad och jämför med vad man kan få för anfallare eller mittfältare för samma pris och vilken utdelning man kan förvänta sig av offensiva spelare i den priskategorin så ger premiumbackar i jämförelse väldigt bra utdelning. Självfallet kommer de dyra offensiva spelarna börja leverera framöver men veckans tips blir att se över defensiven och då kanske främst rikta in sig på ytterbackar i stil med Mendy i Manchester City!

Det var som sagt många lag som drog in rejält med poäng i första omgången och på en delad femtondeplats med fina 97 poäng hittar vi Eijlert Björkman IF som coachas av Blåvitts egen August Erlingmark. August hoppade med en gång på City- och Liverpooltåget med tre spelare från vardera lagen och fick utdelning direkt, sammanlagt drog han in hela 62 poäng från dessa spelare så ska man följa Erlingmark och hans taktik är det bara att fylla på med City- och Liverpoolspelare, se dock upp med den så kallade ”Pep-rouletten”Guardiola brukar rotera rätt friskt i startuppställningen.

Jag tänkte varje vecka bjuda på Ahlmans trippel  där jag tipsar om en spännande back, mittfältare och anfallare som kan tänkas leverera fina poäng i nästkommande omgång. Någon ni dock inte bör plocka in är Veckans Gaisare, en gubbe som av någon anledning placeras i min frysbox!

 

Ahlmans trippel

Back: Benjamin Mendy, Man City. (6.0)

Mittfältare: Gylfi Sigurdsson, Everton. (7.5)

Anfallare: Marko Arnautovic, West Ham. (7.0)

Manchester City inledde stabilt mot Arsenal i premiären och vann borta med 2-0, nu lirar de hemma mot Huddersfield som i sin premiär fick stryk med 3-0 hemma mot Chelsea. Jag räknar kallt med att City håller nollan mot Huddersfield och att de bjuder på ett målkalas framåt och om Mendy får fortsatt förtroende från Pep är det inte helt omöjligt att han bjuder både på mål och assist.

Everton spelade 2-2 borta mot Wolves i premiären och styrde det mesta i matchen trots att man spelade med en man mindre i en dryg halvlek. Under Marco Silvas ledning kan vi förvänta oss ett anfallsglatt Everton och det är absolut inte fel att satsa på någon av deras offensiva pjäser. Sigurdsson offrades senast när Jagielka visades ut och lär vara sugen på att visa vad han kan hemma mot Southampton. Gylfi tar de flesta av Evertons fasta situationer och kommer spela en viktig roll i Evertons offensiv.

West Ham åkte på en riktig stjärnsmäll i premiären borta mot Liverpool men under försäsongen har man imponerat och man har en spännande offensiv. Nu möter man ett mycket mer beskedligt motstånd när man tar emot Bournemouth på hemmaplan och Arnautovic öste in mål under försäsongen och han lär vara sugen på att spräcka nollan inför hemmafansen!

Veckans Gaisare

Mesut Özil, Arsenal. (8.5)

Özil är en gudabenådad spelare men han har haft en turbulent tid under sommaren med ett VM som inte alls gick hans väg och han har nu lämnat det tyska landslaget efter att han känt sig illa behandlad med anledning av hans turkiska ursprung. I premiären mot City var han oerhört loj och tämligen osynlig, man kände inte alls igen honom. Han kanske får fortsatt förtroende borta mot Chelsea men det är inte alls omöjligt att Lacazette kommer in och förpassar honom till bänken. Oavsett vilket anser jag att 8.5 miljoner är för mycket att slänga ut på Özil när man möter Chelsea borta, då finns det betydligt bättre alternativ i liknande priskategorier. Jag håller mig borta från Özil tills jag ser att han passar in i Emerys spelsystem och börjar leverera poäng.

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt ”Kändistabellen”.

Kändistabellen

1 Eilert Björkman IF, August Erlingmark 97p plats 15

2 Narcastle, Billy Nordström 63p plats 273

3 Facit FC Noah Alexandersson 62p plats 298

4 FC Scholm United, Stefan Holm 61p plats 311

4 Adil Titi, Adil Titi 61p plats 311

6 LexLucion, Tobias Hysén 43p plats 571

7 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 35p plats 672

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier