Den enkla analysen av den här förlusten är att Blåvitt gör det alldeles för dåligt och det över hela planen. Man skapar definitivt tillräckligt med chanser för att man skall kunna göra mål men man lyckas inte med det, samtidigt skapar man inte tillräckligt med heta chanser med tanke på hur mycket boll man har. Spetsen finns inte där när den behövs. Nu har man två raka förluster och det kommer bli svårt för killarna i laget att inte börja fundera över förra säsongens inledning och vad det ledde till. Nu behöver man verkligen ta sig samman och göra det bättre framöver, man behöver helt enkelt ta en seger borta mot Kalmar och det gör man definitivt inte på beställning.

Blåvitt har extremt mycket boll sett över hela matchen och det även i första halvlek men det går på tok för långsamt, man spelar runt bollen inom laget och oftast till den närmsta spelaren. Man rör sig för lite och ger bollhållaren för få alternativ. Till och från slarvar man en del i det enkla passningsspelet och det ger HBK möjligheten att ställa om och i första halvleken är det också Halmstad som har de hetaste målchanserna (bortsett straffen).

Mucolli missar straff, har ni sett det förut? Nu är det dags att Jens byter straffskytt. Han slår på tok för svaga straffar, när de går in kan de se bra och kyliga ut men han blir synad för ofta. Jag vill se en straffskytt som är mer distinkt. Om vi ska strö mer salt i Mucollis straffmissar-sår kan vi också nämna att Rönning innan idag inte hade räddat en enda straff i Allsvenskan.

I första delen av andra halvleken börjar Blåvitt växla upp och man skapar ett rejält tryck mot HBK och man gör det också ganska bra och finurligt, här ska man såklart göra mål men som jag var inne på tidigare i femlingen har man inte tillräckligt med spets när det väl kommer till kritan. Man kan såklart prata om små marginaler, att man hade några ramträffar och så vidare men faktum är att man inte gör mål och då gör man det inte tillräckligt bra.

Jag tycker att man snart får bestämma sig för om Santos ska vara högerback eller om han ska vara ytterforward. Självfallet kan det bli tillfällen då man ”tvingas” till positionsbyte på Santos men just nu finns det alternativ som gör att Santos ska kunna få spela på en och samma position som utgångspunkt. Just nu känns det som att han inte får ut det bästa från sitt spel varken när han spelar högerback eller ytterforward, det blir liksom varken hackat eller malet. Hur ser det ut på träningarna, vad får han nöta på där? Spel på högerbacken eller spel längre upp i banan? Om spelet ska sitta för honom och på så vis gynna laget mest tror jag att det nu är dags att ta ett beslut om var han ska spela och sen stå fast vid det.

Flertalet Blåvita supportrar gnällde över att många experter och tyckare tippade Blåvitt ganska långt ner i tabellen och att man tippade AIK hyfsat högt. Jag har sett AIK:s matcher och de har verkligen inte imponerat spelmässigt men två omgångar in i Allsvenskan har de fyra poäng medan Blåvitt står kvar på noll. Det säger något om något.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier