IFK Göteborg sparkade igång en ny säsong på en vindpinad snömossig plan mot danska Vendsyssel i eftermiddags. 2024 och nya tag skall tagas efter den på många sätt miserabla förra säsongen. Även om spelet såhär års alltid lämnar mycket att önska fanns det en del att ta med sig, både positivt och negativt. Mina initiala tankar kommer här:

  • Lucas Kåhed

Gör en bra insats och kommer i bra löpningar offensivt. Passningsspelet vid uppbyggnadsfasen lämnar en hel del att önska och han skyndar gärna iväg med passningar lite för lätt. Men när han får driva med boll eller komma löpande på djupet offensivt i första eller andravåg är Lucas riktigt vass. Hade ett väggspel med Muccoli som sånär resulterade i ett mål. Hoppas att Jens kommer vrida spelet på mitten såpass att Kåhed kommer kunna fortsätta älga på framåt och lägga mindre tid att pressa ytterbackar. I mitt tycke bästa blåvita spelare idag.

  • Laurs Skjellerup

Svårt att göra några underverk i matcher som dessa, dessutom i ett lag som saknat offensiv kreativitet rätt länge. Spelade mest med ryggen mot mål och löpte i press. Hade ett bra läge då han vann boll högt och kom i ett två-mot-ett läge med Thomas Santos som drev med bollen. Santos valde dock, lite svagt, att gå på samma sida försvararen som Laurs och avslutet blev snedd och vint. Lite osmart kanske, men låt gå för det det här gången. Oerhört intressant att se hur Jens kommer vässa det offensiva spelet och få med Laurs mer vad det lider. Att han bara ska knoppa in inlägg har jag svårt att tro.

  • Johan Bångsbo

Även om Sebastian Hausner gjorde en bra första halvlek, så är Johan Bångsbo något annat. Med en målvakt som är trygg i fötterna(som Elis idag) och med bättre fötter närmre sig kan Bångsbo fortfarande blomstra. Spelade andra halvlek med helt ok pondus och kunde i godan ro fördela bollar från sin position. Framför allt hittade han fötter på Mucolli och Koliqi som kunde spela sig till halvlägen i den andra halvleken. Bångsbos framtid avgörs helt och hållet i den mån Jens Askou vill spela mera boll i backlinjen eller inte. Är det riskminimering som gäller, då går Hausner först. Ska vi bygga spelet från backlinjen, då borde Bångsbo få fler chanser, enligt mig.

  • Anders Trondsen

Gör en ok insats med, tycker jag. Har huvudet med sig och slår lite bollar bakom Vendsyssels backlinje när vi har snabbare spelare där fram(Carlstrand-Norlin-Oscar P) vilket saknades fram tills han kom in. Fyller också på i större utsträckning än Wendt gör, av naturliga skäl, och hade ett bra inlägg som sånär resulterade i ett mål.

  • Oscar Pettersson

Lite som med Laurs Skjellerup gäller det för resten av laget och coach att hitta ett sätt att använda Oscar på bästa sätt. Såg lite yrvaket ut idag, men svårt att se hur allt ska sitta första matchen i januari också. Skördade stora framgångar i BP förra året då han ofta ställdes en-mot-en med ytterback efter längre bollar från tex Samuel Leach Holm. Spännande att följa utvecklingen här. Ola Larsson har sålt in en bra plan till Oscar, hoppas detta kommer bära frukt redan denna säsongen.

  • Elis Bishesari

Kan inte lastas för målet, men står för en väldigt spännande insats baserat på spelet med fötterna. Trygg i det korta och vågar slå lite farligare passningar på central mittfältare och slår genom linjer. Är ingen Warner Hahn på långa vägar, men klart vassare fot än Dahlberg och Benediktsson. Lovande!

Finns säkert mer att säga, men detta var mina initiala tankar, som sagt. Skönt att vi är igång igen!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier