Det var egentligen aldrig något snack, Blåvitt manövrerade ut Häcken sett över hela matchen. Visst blev det lite nervigt på läktaren när Häcken snubblade in reducering nummer två med kvarten kvar men det här var utan tvekan en stabil och rättvis seger! Häcken blev uppätna, så enkelt är det!

Marcus Berg, Marcus Berg, Marcus Berg, fan vad fin du är! Han må ha haft en knackig första halva av säsongen men nu har han växlat upp och han är den härförare som Blåvitt behöver för att klättra i tabellen. Idag är han riktigt jävla bra. Han vinner det mesta mot Häckens backlinje, han står för två mål och är inblandad i de övriga två och ser riktigt jäkla pigg ut.

Det här var tredje raka segern i Allsvenskan, Askou har verkligen börjat få ordning på det här gänget. Vi får gå tillbaks över ett år för att hitta ytterligare en segersvit på tre raka matcher. Nu ska man inte få hybris över det här men det känns fan som att Blåvitt verkligen har hittat rätt med Askou och det ska bli jäkligt spännande att se vad han kommer åstadkomma med vårt kära Blåvitt över tid.

När sjutton hade vi ett lyckat transferfönster senast? Det kanske är Stig och Vukovic som har börjat steppa upp men om jag får killgissa så tror jag att det är Ola tillsammans med Askou som ska ha cred för sommarens värvningar och hur de har kommit in och lyft laget. Santos har stått för fyra assist på de tre senaste matcherna och Mucolli har tryckt dit två bollar plus att han bland annat drog iväg skottet som gav Berg läget att nicka in segermålet borta mot Degerfors. Utöver dessa två herrar har Selmani verkligen kommit in och bidragit till vändningarna mot Djurgården och Degen och även Thordarson har sett intressant ut. Visst hade islänningen en period mot Degen då det inte såg bra ut men idag steppade han upp och jag är övertygad om att han kommer vara en viktig pusselbit under hösten.

Det må vara en haltande tabell men såvida inte Sirius slår Malmö samtidigt som AIK besegrar Varberg med fler än fyra mål så kommer Blåvitt, efter omgångens slut, ligga ovanför kvalstrecket och vikten av det ska nog inte underskattas. Nu är det bara att gnugga vidare och fortsätta att jobba sig uppåt i tabellen för under nåt streck vill jag fan inte ligga igen!

Det var la gött att Häcken hade som krav på köpande klubb att Sadiq skulle lira mot Blåvitt och Aberdeen innan de var beredda att släppa honom. Det tackar vi så mycket för!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier