Det är så många positiva moment som Blåvitt kan ta med sig från den här insatsen men vi börjar väl med själva segern och hur matchen utvecklade sig. Vi startade återigen en match i högt tempo med stenhård press på motståndarna och vi skapade återigen en hel del chanser men vi lyckas helt enkelt inte göra mål. Istället är det Djurgården som tar ledningen efter 20 minuter, där och då är det nog många på läktaren som tänker ”inte igen”, inte en match till som vi inleder bäst men blir straffade i efter ett tag. Skillnaden mot Norrköpingsmatchen är att spelarna inte viker ner sig, de ser inte rädda ut, de börjar inte begå en massa enkla misstag utan man har fortsatt en tro på det, man fortsätter köra på och man fortsätter att skapa chanser matchen igenom! I halvtid snackade jag med en polare och sa något i stil med:

– Om vi kan spola fram matchen och vi vet att vi vänder och vinner den här matchen då tror jag att det bara är bra att Djurgården tog ledningen i matchen, att spelarna får visa för sig själva och för publiken att man kan vända och vinna en match.

Och precis så blev det och jag tror det är oerhört viktigt inför kommande matcher att man har det med sig, att man vet att det inte är kört bara för att motståndarna tar ledningen i matchen.

Nästa positiva punkt från matchen är att den petade och ifrågasatta Marcus Berg får komma in i halvtid med en revanschlusta och en härlig energi. Att han kommer in och bidrar till den fina vändningen och självfallet att han dessutom är den som avgör matchen och gör det på ett oerhört kyligt vis. Han visar att han minsann fortfarande kan vara den målskytt som vi alla vill att han ska vara och det oavsett om han får förtroendet från start eller om han kommer in från bänken för att bidra!

Hausner får chansen från start, på sin rätta position, och han får omgående en möjlighet att ta revansch på sig själv och sin usla insats som vänsterback senast. Idag fick vi se den där Hausner som vi hörde talas om när han kom i vintras. Vi fick se den där spelaren med elden i blicken, vi fick se den där spelaren som gick in rejält i duellerna, vi fick se den där spelaren med rejäl speed i kroppen och som självklart gick in bredvid den fantastiska Gustav Svensson och som gjorde det med bravur. Bångsbo lär få sitta kvar på bänken och jag hoppas verkligen att Hausner nu bygger vidare på dagens insats.

Selmani får hoppa in vid underläge 0-1 med, orimligt, höga förväntningar på sig från publikens håll men han visar direkt att han inte tänker göra någon besviken. Han visar direkt att han kommer tillföra enormt mycket under hösten. Han stod varken för mål eller assist men han kom in och visade vägen med sin inställning, med sitt arbete och sin tro på sig själv och sin omgivning. Det första han gör är att vinna en duell och man kände direkt att det här är en spelare som kommer göra skillnad, det här är en spelare som kommer göra allt för att Blåvitt ska resa sig ur den här situationen som man befinner sig i.

Själva spelet, har vi sett Blåvitt såhär bra nån gång den här säsongen? Jag tror inte det. Det var en härligt energifylld och framåtlutad fotboll som vi fick se från Blåvitts sida. Man stressade Djurgården till en mängd enkla misstag matchen igenom, man skapade rejält med chanser och det genom en varierad fotboll. Man växlade fint mellan långa raka bollar och fina kombinationer på motståndarnas planhalva. Det fanns något i dagens match som jag tror att man, om man klarar kontraktet, kan bygga vidare på och utveckla till något riktigt bra under 2024 års försäsong.

Varenda spelare som var med och bidrog till dagens seger ska en eloge för sina insatser. Jag kan inte gnälla på någon efter dagens match och det hade jag inte kunnat göra även om matchen hade slutat 1-1. Varenda spelare på plan gav allt för klubbmärket på bröstet idag och man gjorde det dessutom med kvalitet. Ta nu vara på det här gubbar och se för guds skull till att besegra Degerfors på lördag!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier