Att Blåvitt inte gör mål under de första 25 minuterna är inte okej. Vi visar där och då upp den vassaste offensiven på länge kombinerat med en ramstark defensiv. Norlin och framförallt Wendt ska ha en rejäl skopa skit för att de inte gör det bättre när de får sina chanser. Blåvitt har inte råd att bränna dessa lägen. Att Emils skott inte går in må väl vara hänt och det går såklart inte att lasta Emil för det men mål kunde det likt förbannat ha blivit.

IFK Göteborg tog in en expert på fasta situationer, Patrik Persson, och under den perioden som han var i Blåvitt var man riktigt vassa både framåt och bakåt vad det gällde just fasta situationer. Han slarvades dock bort av Blåvitts ledning med Håkan Mild i spetsen och idag huserar han i IFK Norrköping istället och låg till 100% bakom hörnvarianten som gav Norrköping 1-0. Det är tröttsamt på så många olika plan. Fan Blåvitt!

Det må vara en omställning med vid 2-0 har Blåvitt två mittbackar och en ytterback runt Nyman på kanten som tämligen enkelt spelar förbi alla tre till en fristående Traustason. Det får inte inte gå så lätt, speciellt inte när det krävs sååååå mycket för att Blåvitt ska få in en boll i mål.

Om det var ett taktiskt drag att sätta in Hausner istället för Wendt var det fruktansvärt märkligt. Om det berodde på en skada och det är så att Hausner nu är Blåvitts första alternativ på vänsterbacken då behöver Blåvitt värva en ny vänsterback, helst redan igår. Hausner har haft det svårt på högerbacken och som vänsterback såg han riktigt jäkla bedrövlig ut.

Kåhed fick chansen att ta Blåvitt tillbaks in i matchen tidigt i andra halvlek när han får ett riktigt fint läge utanför straffområdet rakt framför mål men precis som alla andra Blåvita är han totalt iskall, och då inte iskall i positiv bemärkelse, när läget uppstår. Om Blåvitt bara ska lyckas göra mål på skott som tas på vinst och förlust när man egentligen inte har något läge ja då kommer det här sluta i Superettan.

Man bytte, bytte och bytte men det blev bara hönsgård av alltihop…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier