En poäng är en poäng och en poäng mer än noll poäng men två poäng färre än tre poäng. Där har ni det! Ser vi till hela matchen och till antalet missade lägen får vi nog ändå erkänna att BP var närmre segern än Blåvitt och på så vis ska man kanske vara nöjda med en poäng. Men fan det är klart att man aldrig kan vara nöjd med en poäng mot BP.

BP hade som sagt ett gäng målchanser som de inte nyttjade speciellt bra men även Blåvitt missade ju några riktigt fina lägen och det är klart att Bångsbo, Markovic och Carlstrand ska göra det bättre när de får sina chanser. Kom igen nu gubbar!

Om vi ser till spelet överlag märker man att det finns en helt annan tydlighet i vad man vill göra, det märks att man vill spela en mer passningsorienterad fotboll där man ska leta fötter och kombinationer istället för att bara slå långt alternativt komma ut på en kant för inlägg. Första 15-20 minuterna av matchen såg det riktigt intressant ut när man hittade upp på Berg som la tillbaks bollen till innermittfältare i fart. Lyckas man bygga vidare på det och få till en större variation kan nog det här bli riktigt intressant.

Det märks omgående i matchen att man vågar nyttja Dahlbergs fötter på ett annat vis än Adams och det skapar en helt annan trygghet hos laget. Istället är det utespelarna som slarvar några gånger i sitt passningsspel på egen planhalva vilket höll på att ge BP ledningen.

Ännu en straff som inte blir straff för Blåvitt. Det är vad det är och man kan diskutera VAR och domarkvalitet tills man storknar men det är klart att det är frustrerande att man aldrig får med sig något från domarna i offensivt straffområde.

Bångsbo börjar se intressant ut igen, det är bra för Blåvitt. På många olika plan.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier