Så har vi spelat match igen. Den tredje för denna säsongen och den trejde vi börjar ”bra” de första 15-17 minuterna. Tyvärr så tar vi inte tillvara på chanserna vi skapar. I 270 minuter har vi spelat utan att göra mål.

Jag efterlyser fortfarande ett spel på hur vi ska ta oss upp i planen, genom vilka ytor, på vilka spelare, rättvänd, halvt rättvänd. I dagens match kommer tyvärr mötande spelare felvänd vilket gör att vi inte vinner något på att spela bollen på mötande spelare. Vi ger bara medspelaren ”ansvarig” för att lösa nästa spel i speluppbyggnaden.

I försvarsspelet finns det som jag ser inte heller några instruktioner. Kanske att vi ska sätta press på bollhållaren för att förhindra att motståndet kommer till läge.

I 21:a minuten släpper vi in mål. Tänker jag ska visa hur det ser ut.

Bild från Discovery+

Här ser vi att vi har 4 spelare med direkt närhet till bollhållaren. Bållhållaren har flera alternativ till att spela bollen, men Malmö har en spelidé om att få in bollen i mitten, i vår spelyta 1 (deras 2). Och sedan lägga bollen mellan våra mittbackar eller mellan ytterback och mittback i centralt läge.

Vi ser också att alla blåvita spelare är bolltittande, vilket är obra, vet vi var vi har närmsta motståndare?

Hur löser Malmö detta?

Vi ser att Malmö fått in bollen centralt till Tinnerholm och Tinnerholm utmanar och får två blåvita spelares intresse till att göra något. Vi ser också att vi är oorganisterade i vårt försvar. Kiese Thelin och Rieks har ingen bevakning då vi återigen är bolltittande. Vi vet också att Tinnerholm lägger bollen på den inte offsidestående Rieks.

Rieks kommer runt centralt och vet att Kiese Thelin finns framför målet så han slår en hård passning innåt.

Även här ser vi hur de blåvita spelarna tittar på bollen.

Resultatet vet vi, Malmö gör mål.

Jag saknar maxlöpningarna i försvaret. Är jag efter behöver jag ta i för att stänga av ytan eller få bort passnings alternativet.

Stora stunder såg det ut som att vi spelade med 4-2-3-1. Där Berg blir isolerad och blir en mötande spelare som inte har några alternativ till att spela bollen vidare så att vi vinner meter på planen.

När vi har bollen slår vi gärna en långboll in på spelyta 4 (bakom motståndarens backlinje). Gång på gång såg vi det i ett desperat blåvitt. Som ville framåt och göra mål. Men den riktiga desparationen saknades.

Är det ett fall framåt?

Oavsett vad man tycker är det mer än underkänt att inte göra ett enda mål på 270 minuter i allsvenskan 2023.

Hur vill vi spela? Hur ska vi ta oss fram på planen? Hur ska vi förhindra avslut? Hur ska vi i speluppbyggnaden skapa överlägen?