Jag gillar hur Blåvitt tar sig an den här matchen, man visar för sig själva, för Djurgården och för publiken att man vill vara med från start och att man inte bara tänker lägga sig på försvar. Första 20-25 minuterna tycker jag att Blåvitt vinner på poäng och man skapar ett par chanser som mycket väl kunde resulterat i mål. Tyvärr har man inte marginalerna med sig och då kommer såklart istället Djurgårdens mål som ett brev på posten.

Ska man få poäng med sig borta mot Djurgården behöver man som sagt sätta chanserna som man skapar, man behöver också ha en domare på plan som inte ger bort två felaktiga straffar till hemmalaget. Den första straffen kom oerhört olägligt och den andra straffen kändes som spiken i kistan. Här hade jag kunnat ropa på VAR men mina erfarenheter av VAR är att det trots reprisbilderna ändå blir en massa felbeslut så jag ber domarkåren att skärpa till sig istället!

Alai Ghasem ska ha all credd för sin insats idag. Djurgården borta måste vara en av de tuffare matcherna på svensk nivå som man kan göra sin startdebut i allsvenskan. Det märktes överhuvudtaget inte att Alai knappt hade gjort några allsvenska minuter tidigare, snarare var han en av de främsta i den Blåvita elvan både offensivt och defensivt och frågan är om Wendt från och med idag kan känna sig säker på sin startplats?

Om Blåvitt, nästa säsong, på allvar ska kunna blanda sig i toppstriden måste man såklart börja ta poäng av topplagen. I år har det blivit oerhört få poäng mot lagen där uppe och det beror såklart inte bara på feldömda straffar och oflyt sista tredjedelen utan man behöver helt enkelt höja kvaliteten på plan.

Markovic fortsätter att visa att han kommer vara oerhört viktig för Blåvitts spel framöver, det finns riktigt fina kvaliteter hos honom och jag tror att han kommer stå för en hel del poäng nästa säsong.

Matchens bubblare: Lika lite som jag vill se (Blåvita) huliganer på läktaren vill jag se (Blåvita) huliganer prestera på plan för motståndarna.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier