Vi tar det positiva först och det är såklart att vi tar tre poäng, gör två mål och håller nollan. Det går inte komma ifrån att fotboll går ut på att vinna matcher och det var precis vad Blåvitt gjorde idag. Allt annat är egentligen sekundärt.

Ska vi vara ärliga mot oss själva dock så vinner vi den här matchen för att Sundsvall är klappusla och för att deras målvakt hade tvål i handskarna vid två tillfällen och för att vi när det sker kan tacka vår lyckliga stjärna över att vi har allsvenskans bästa spelare i vårt lag.

Vi har 70% bollinnehav i matchen men fram till matchminut 87, när vi gör 1-0, har vi ett skott på mål och har i princip skapat noll och inget i målchansväg och det är såklart alldeles för dåligt mot Sundsvall som släppt in flest mål i allsvenskan och som dessutom haft den i särklass bästa målchansen fram till Blåvitts mål. Det har gnällts över att vi inte kan hålla i bollen, idag höll vi verkligen i bollen men var fruktansvärt uddlösa.

När så mycket av Blåvitts spel går ut på, eller i alla fall landar i, att vi kommer runt på kanterna och slår inlägg eller kommer till inspel är det skrämmande att se hur få bollar som faktiskt når någon Blåvit spelare på en farlig yta i straffområdet. För det mesta är det alldeles för dålig kvalitet på bollarna in men det går också att ifrågasätta om spelarna i straffområdet vet vilka ytor de ska löpa in i?

Stahre brukar prata om att vi ska vara mer framåtlutade och då känns det väldigt underligt att se att vi väldigt ofta faller in i ett spel där vi har två sittande innermittfältare när vi ska anfalla, speciellt när vi spelar mot ett lag som Sundsvall. Njae, mer framåtlutade än så borde vi allt kunna vara va?

Matchens bubblare: Nu ska man väl inte dra för stora växlar på en dryg kvarts spel mot ett uselt Sundsvall men det har viskats om att Sorga skulle vara helt urusel och att det är därför som han knappt fått göra en minut i allsvenskan men från det man såg idag känner jag att han gott kunde fått lite fler inhopp när vi har jagat mål. Tycker han såg riktigt pigg och företagsam ut och höll sig framme när det vankades målchanser. Hade inte Berg slagit in 1-0 hade Sorga tryckt in den bollen. Efter uppehållet vill jag se mer av Sorga i allsvenskan!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier