Det är inget kul att gnälla på domaren efter en förlust men när besluten är så pass matchavgörande som ett par är idag kan man inte bara låta det gå obemärkt förbi. I matchens sjunde minut delar Bahoui ut en rejäl rallarsving i bakhuvudet på Calle Johansson och där och då skulle såklart Bahoui blivit utvisad och att spela med en man mer i 83 minuter plus tillägg hade självfallet ökat chanserna till att ta poäng. I första halvlek släpper också domarteamet en ful eftersläng från Milosevic på Vilhelmsson medan man varnar Aiesh för en tröjdragning och ger Berg gult kort för en ”armbåge”. Ska man vara snäll mot domarteamet får man anta att de inte såg slaget mot Calle och efterslängen på Vilhelmsson men då har de inte lyckats med sitt jobb, om man ska vara lite elak får man anta att de valde att titta bort för att mäktiga AIK spelar hemma inför en storpublik på Friends och då har de VERKLIGEN inte gjort sitt jobb.

Calle Johansson är återigen en gigant i Blåvitts försvar och han växer allt mer in i rollen som härförare i backlinjen. Att hylla en mittback efter en förlust är kanske inte det sexigaste man kan göra men han måste lyftas fram, utan honom hade AIK med största sannolikhet skapat fler målchanser än bara ”slumpchansen” som gav målet samt skottet som räddades på mållinjen från Jallow.

AIK ägde mycket boll men skapade i stort sett noll och inget i chansväg, om jag inte missminner mig var det målet och skottet som Jallow räddade på mållinjen, en chans som uppkom efter skakigt målvaktsspel från Hahn. Hade Blåvit knipit en poäng eller till och med vunnit matchen då hade AIK:s supportrar behövt vandra hem frustrerade över att sitt lag skapade så lite med så mycket större bollinnehav. Nu kammar Blåvitt noll och då är det skit samma egentligen att vi gjorde en hyfsat stabil insats defensivt.

Jag har hyllat Hahn i tidigare femlingar, det känns som att vi fått in en riktigt stabil målvakt, en målvakt med fina fötter och en målvakt som kan göra de där matchavgörande räddningarna. Nu har han stått för en del skakiga ingripanden ett par matcher i rad och det sprider såklart en viss oroskänsla till laget framför honom. Kan man lita på att han får bort bollen eller måste man försöka säkra upp när det är dags för ett ingripande? Jag hoppas att han skärper till sig och visar att han är den stabila målvakt som vi behöver framöver.

Om Gustav Svenssons skada/känning visar sig vara av det allvarligare slaget är det ett oerhört stort avbräck för IFK Göteborg MEN jag måste säga att jag gillade vad jag såg från Al-Ammari i hans inhopp. Idag var det första gången jag verkligen såg lite av det där som alla pratade om när han värvades in.

Matchens bubblare: Vad som har hänt mellan Sana och Stahre vet jag ej, jag vet bara det som har stått i tidningarna och det som jag fått till mig från ”folk som vet” men oavsett vad som skett och hur Sanas framtid i Blåvitt ser ut hoppas jag verkligen att övriga spelartruppen sluter samman och kämpar för den Blåvita tröjan, kämpar för fansen som åker land och rike runt för att stödja dem. Lämna nu prestigen hemma och ge allt för IFK Göteborg!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier