Jag vill inte vara Kim Bergstrand men hade man hyrt in en domare från division 5 idag? Jag tänker inte gå in i detalj i några domslut då jag var på läktaren och inte sett några repriser men han tappade ju matchen totalt. Det kändes som att han tog extremt många underliga(felaktiga beslut) och hade i princip varenda spelare emot sig. Han blev tvungen att strössla med sina gula kort då han tappat all respekt på plan.

I senaste matchen hyllade jag Stahre för hans tidiga byte, idag frågar jag mig varför han inte ger 15-20 minuter till Yakob eller Carneil på bekostnad av Sana eller Aiesh som båda, förståeligt nog, tappade energin i slutet av matchen. Att få in friska, fräscha ben sista 20 kan vara den injektion som krävs för att få till en riktigt giftig slutforcering.

Ännu ett mål på en fast situation, det känns som att vi har hundra olika varianter av hörnor och frisparkar som vi kan ta till och det känns farligt nästan varje gång. Jag måste lyfta fram Patrik Persson som anställdes för att lyfta IFK Göteborgs fasta situationer. Det märks verkligen att det finns en tanke, en idé varje gång Blåvitt ska iscensätta en fast situation.

Jag vill lyfta Calle Johansson, han har utvecklats till ett monster i mittlåset. Det känns som att vi har en ny Ragnar Sigurdsson där bak. Vi har gått från att man var orolig varenda gång motståndarna närmade sig målet till att bli relativt lugn (så lugn som man kan vara när Blåvitt spelar) när motståndarna anfaller. Det finns en helt annan trygghet i försvarsspelet och det gör att man även vågar blomma ut offensivt.

Vi spelade 1-1 mot guldkandidaten Djurgården, vi är fortfarande obesegrade och vi gick upp i allsvensk serieledning ändå lämnade jag Gamla Ullevi med tunga steg. Jag ville ha mer, jag ville ha seger och det är ett jävla gott tecken på att Blåvitt är på rätt väg. Att vara missnöjd efter sjuttioelfte krysset i rad det är bara tragiskt men att vara missnöjd över ett kryss efter tre raka segrar och serieledning det är något jag kan leva med, det är något jag gärna spinner vidare på. Nu hoppar vi upp på hästen igen och krossar Malmö på måndag, inget annat än seger räknas!

Matchens bubblare: Att kasta in saker på plan är ett jävla ofog, jag förstår inte hur vissa tänker. Fotboll är känslor och självfallet ska man få reagera när man är missnöjd, själv har jag gapat både det ena och andra på dagens domarteam men att gå från att gapa och skrika till att kasta grejer… ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag sitter på sektion L3 och där var det någon tjomme som kastade in ett, nästan fullt, ölglas mot den assisterande domaren och hen var väl en knapp meter från att träffa honom i huvudet. Vad fan hade hänt om den assisterande domaren hade fått den projektilen i bakhuvudet? Hade det blivit avbruten match och tre pinnar till Djurgården? Tänk till för fan, sluta bete er som ett gäng neandertalare!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier