Det kan inte bli så mycket bättre än allsvensk premiär, solsken, Joel Alme live inför ett vrålandes, fullsatt Gamla Ullevi, ett maffigt tifo, få träffa sina Blåvita Kamrater igen, snacka skit, gapa på domaren och få kröna det med att vandra hem med tre poäng i bakfickan. Det är då livet är som bäst!

Vi har väntat på att få se den ”riktiga” Simon Thern och idag dök han äntligen upp. Från min plats på Gamla Ullevi var Thern matchens helt klart bästa spelare. Han rörde sig över stora ytor och var den där kreativa motorn som man längtat efter. Förutom att han var riktigt bra i spelet så satte han såklart också det så viktiga och vackra 1-0. Jag bara ber till Torbjörn att det inte var någon skada som tvingade honom till byte i andra halvlek utan att det var kramp eller någon lätt känning. Låt nu Thern få fortsätta att styra och ställa på det Blåvita mittfältet under 2022!

Jag tycker vi spelade riktigt övertygande första 30 minuterna av matchen, och det känns lovande inför fortsättningen i allsvenskan, men sen tappade vi momentum och bjöd in Värnamo i matchen och vi ska vara riktigt glada över att de inte hade bättre skärpa framför mål för det såg till och från riktigt svajigt ut i defensiven. Det slarvades en del och såg inte helt rappt och synkat ut.

Hybridgräset på Gamla Ullevi såg riktigt illa ut, spelarna halkade runt, tuvorna flög och det kändes svårspelat. Det är inte värdigt att mattan på Gamla Ullevi ska hålla så pass dålig kvalitet. Got Event borde krypa till korset och lägga in rätt sorts hybridgräs på vår hemmaborg. Som jag förstår det valde man fel typ av hybridgräs till Gamla Ullevi, en typ av matta som används i Premier League men som inte passar under svenska förhållanden. Gör om, gör rätt!

Med den allsvenska starten blir man också påmind om, den minst sagt, svajande domarstandarden i allsvenskan. Vissa säger att man får den standard som man förtjänar och så kanske det är till viss del men när det blir sådan tombola i beslutsfattandet som det blev idag är det inte försvarbart. Det kändes som att Kristoffer Karlsson, i nåt sorts försök till att inte blåsa sönder matchen, ibland bara struntade i att blåsa och viftade avvärjande till spelarna. Det allra tydligaste exemplet kom kanske i andra halvlek när Aiesh fick bollen på ytan, tog en löpduell mot sin back och helt enkelt stoppades genom att tydligt bli dragen av backen. Från läktarplats var det helt obegripligt hur den assisterande och Kristoffer bara kunde släppa den situationen.

Matchens bubblare: Var är 50/50-lotteriet IFK Göteborg? Som gammal vinnare av 50/50-lotteriet saknar jag att få köpa min lott innan match. Jag vill ha min 50/50-lott! Förutom traditionen att jag och min granne på läktaren alltid köper var sin lott som vi delar på så är det ju faktiskt en trevlig liten inkomstkälla för den Blåvita akademin. Bring back 50/50-lotten!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier