Om man ska jämföra prestationer var matchen mot IFK Norrköping ett fall framåt jämfört med matchen innan, men IFK Göteborgs supportrar är trötta på att titta på prestation snarare än poäng efter några år i skärselden. Därför var det inte helt oväntat att spelarna fick höra publikens missnöje.

Foto: Emelie Hübner

På presskonferensen menade Stahre att det är sådant man får respektera när man representerar IFK Göteborg. Om tabelläget sa han ”Jag kommer inte knappa in 377 på text-TV innan jag somnar i kväll”.

Mattias Bjärsmyr visade förståelse, men poängterade också att spelarna också är missnöjda med resultaten. Bjärsmyr zoomade ut lite och givet de senaste åren är det förståeligt att frustration finns.

Målskytten och lagkaptenen Marcus Berg om att bli utbuad:

– Det är det här med krav. Folk förväntar sig att vi ska vinna – det gör vi också. Det är tunga huvuden direkt efter matchen på både fans och spelare. Det är normalt. Det förstår vi. Samtidigt som spelare och lag kan vi inte påverka så mycket utifrån utan vi måste vara starka och tro på det vi gör och ta nya tag. Det är det enda vi kan göra. Vi kan inte gräva ner oss, liksom.

Marcus Berg om matchen:

– Att ligga under med 2-0 efter första…det är inte ok. Tycker vi startar matchen ok. Sen gör de två mål. Vi ligger under med 2-0. Det är klart att det är riktigt tungt.

Berg fortsätter:

– Sen går vi ändå ut i andra och har ett helt annat tryck i vårt spel, vi är mer framåtlutade, vågar gå mer i pressen och skapar en del chanser. Ur det perspektivet är det skit att förlora, sen får vi ta med oss positiva delar. Det låter skit utåt sett, jag vet, men som spelare och lag måste vi se på den här förlusten, om vi jämför med matchen mot Varberg så är det en helt annan match. Det är väl någonting vi kan ta med oss från andra halvlek.

Berg är också självkritisk och menar att man måste få bort de enkla misstagen. Han ville också ge en mer nyanserad bild till intervjun han gjorde i TV direkt efter matchen. Han menade att det är mycket känslor och att det handlar om tre poäng, oavsett hur bra man spelat. ”Tar du inte tre poäng, då är det skit”. Men som spelare och lag finns det ändå saker vi kan ta med oss framåt. Treorna kommer om man får bort de enkla misstagen, tror Berg.

Berg menar också att saker inte sker automatiskt än. Man har ett fysiskt starkt lag med snabba tekniska yttrar då gäller det att utnyttja det genom att få in bollen i boxen, för att ta ett exempel. Men man har inte spelat tillsammans så mycket och det kommer bli bättre.

Berg pratar också om pressen och att alla i laget är medvetna om vad som krävs, och att man jobbar järnet varje dag för att bli bättre. Blåvitt har inte det där lilla flytet, man får inga enkla mål och så har det varit för Blåvitt under ett ganska bra tag nu. Berg utvecklar resonemanget:

– Det är klart att det är tufft mentalt för många spelare som varit här länge och varit i den sitsen, men vi måste bara jobba vidare, kriga vidare. Det är vad vi kan göra. Vi kan inte stå och tycka synd om oss själva för vi kommer inte få något gratis. Alla lag som spelar mot Blåvitt kommer att göra allt för att slå oss.

Han fortsätter:

– Kan vi ha den inställningen och mentaliteten som i andra halvlek idag så tror jag vi kommer vända det.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier