Det första som hände i den mixade zonen var att Martin Pringle kom in och avbröt en diskussion jag hade med en journalist.

– Ja, eller så var det vi som var bra, sa han med stolthet i rösten.

Man säger inte emot Martin Pringle (hållningen!), tänkte jag och pratade vidare med honom om Varbergs spelare och hur de får spelare att blomma ut. Då blir han plötsligt avbruten av en av sina spelare:

– Pringle! Kom! Tror du att det är ok om jag frågar Berg om hans tröja? Tror du att jag kan få den eller blir han arg?
– Fråga du, svarade Pringle, men jag tror kanske inte att du får den.

Pringle hämtade en kopp kaffe ur den silvriga termosen och gick leende iväg mot omklädningsrummet.

Presskonferensen började och Stahre gratulerade Persson till de tre poängen. Analysen såg väl ungefär ut som följer: Varberg spelade bra och Blåvitt spelade dåligt. Man hamnade i en situation och matchbild som passade Varberg utmärkt. Dessutom spelade man för mycket i sidled, något som jag kan hålla med om. Det där sidledsspelet försatte Blåvitt i många knepiga situationer.

Samsyn kring straffen? Foto: Emelie Hübner

Oscar Wendt var inne på samma spår.

– Vi var dåliga. Det berodde på en dålig start, då menar jag inte att vi åker på ett mål, men vi spelar dåligt, vi spelar för långsamt och är alldeles för förutsägbara.

Wendt Fortsätter:
-Det var energifattigt och de får ett mål och vi fick spela efter deras premisser, som det så fint heter. Sen får vi aldrig riktigt igång spelet, vi blir alldeles för utdragna, långa. Jag vill inte ta något från Varberg för att de gör det bra.

Om straffsituationen säger Wendt:

– Ja, alltså bakifrån kan jag inte hålla med om att jag tacklar för att jag är på samma höjd som de andra. Jag köper inte att det var bakifrån. Det känns som att jag träffar bollen, men sen om jag tar någon på vägen och att tacklingen ser tuff ut, absolut, men att jag inte skulle ta bollen har jag svårt att se. Han blåser straff så det är inget att göra åt det. Straff eller ej, vi var rätt dåliga ändå så att den var inte så matchavgörande.

Marcus Berg var tydligare och menade att straffen var väldigt billig och menade att Wendt stått för en bra tackling.

Blåvitt har släppt in sju mål på fyra matcher, men Wendt menar fortfarande att dagens mål inte är symptomatiska för årets Blåvitt. Han kallar det första målet självmål och det andra var ju en straff.

– Vi kommer liksom inte stanna hemma från träningen i morgon för att vi förlorade en match. Det hör till vår utveckling som grupp. Innan det här hade vi vunnit två matcher och allt var guld och gröna skogar. Nu har vi torskat en match och får ta oss in i det. Vill vi någonstans och vill vi skapa något så ska vi kunna prestera även efter en dålig upplevelse. I medgång kan alla spela. Det kan vem som helst. Det är i motgång som du får visa vad du är gjord av.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier