Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över tränarjobbet och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå AIK borta på Nationalarenan. Den här gången är det Irma Flores och Daniel Andrén som tar ut varsin elva inför matchen på torsdagskvällen.

Flores elva

Målvakt: Gianni (eller Ioannis som SvFF stavar det??) har visserligen tagit några tvivelaktiga beslut i de senaste matcherna, men har är det bästa alternativet tillgängligt. Vi får hoppas att de misstag vi nyligen sett är tillfälligheter och att vi imorgon får se den stabile Anestis vi är vana vid.

Försvar: Kalley-Bjärsmyr-Erlingmark-Jallow kan vara den bästa backlinjen vi haft iår. Kalley har snabbt växt in i sin roll och Jallow går från klarhet till klarhet i sitt samspel med Sana på högerkanten. Bjärs och August kompletterar varandra väl på mitten och August har trots sin defensiva position bidragit med 3 mål denna säsong, vilket är mer än de flesta av våra anfallare kan säga. Efter en turbulent första halva med många ändringar i backlinjen hoppas jag att denna håller säsongen ut. 

Mittfält: JJ är tillbaka! I min elva i en defensiv mittfältarposition. I mer offensiva roller vill jag se Paka och Pontus, en av säsongens främsta målskyttar och en som har potential att bli. Pontus gör sig bättre på mittfältet, där han även har den mesta av sin erfarenhet, än på topp och det är dags för honom att kliva ner på mittfältet nu när våra anfallare är tillbaka. Värt att notera är att Alhassan Yusuf, som hittills startat i alla matcher denna säsong, är avstängd inför denna omgång och saknas gör även Sebastian Eriksson som är skadad.

Anfall: Förra säsongens andraplats i skytteligan är åter tillgänglig för spel och det är honom jag vill se på topp mot AIK. Flankerad av den nyrehabiliterade Georgi Kharaishvili och Tobias Sana vill jag imorgon se vår kapten, Robin Söder, leda vårt älskade Blåvitt mot seger.

Andréns elva

Efter ett långt landslagsuppehåll är det så äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Det har varit smärtsamt att titta på landslaget och tänka på hur långt ifrån Jakob Johansson är truppen som han var så given i. Men nu är Jakob tillbaka tillsammans med Giorgi och Robin Söder, vilket antagligen påverkar prestationen på ett positivt sätt.

Målvakt: Anestis utan konkurrens.

Försvar: Jallow och Kalley var med i senaste U-21-landskampen som dessutom vanns med 10-0. Kalley gör en raketkarriär och har gått från Malmös juniorer till landslagsspel via Blåvitt på bara några månader. Det är imponerande. Bjärsmyr är den mest kompetente mittbacken i truppen och får spela tillsammans med Da Graca som så sent som i januari var med landslaget på turné.

Mittfält: Är Jakob med i truppen ska han spela från start och snarare bli utbytt när orken tryter än att bli inbytt mot slutet av matchen för att förändra en matchbild. Erlingmark må vara bättre som mittback, men jag tror att vi kommer behöva tyngd på innermittfältet. Hade Eriksson varit uttagen så hade jag stoppat ner Erlingmark ett snäpp. Med Aiesh i frysboxen (skadad?) får Sana fortsätta på högerkanten och Giorgi tar plats till vänster. Frågan är vad man gör när Giorgi inte orkar spela längre? Är det Sargon som plockas in då? Snacka om att Aiesh är iskall.

Anfall: Wernbloom får spela i rollen som bär hans namn. Tillsammans med Söder som kanske inte är den snabbaste, men kanske den smartaste, djupledsgående anfallaren i serien bildas ett riktigt fint anfallspar mätt med en allsvensk måttstock.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

4 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier