Jag läser i sociala medier hur en del beklagar sig över att spelet inte har blivit bättre sedan Rolle kom in, att det till och med ser sämre ut. Visst vill jag se Blåvitt vinna med 4-0 och spela gladfotboll men just nu är det inte det viktiga, Rolles kortsiktiga uppgift är att stabilisera spelet och ta de poäng som gör att vi spelar i allsvenskan 2021. Just nu har vi tagit två segrar och en oavgjord på fyra allsvenska matcher under Rolles ledning och vi har dessutom hållit tre nollor. Det är lika många segrar och fler nollor än vad vi mäktade med på de 19 allsvenska matcherna som vi spelade innan Rolle kom in. Det enda som betyder något är att vi spelar i allsvenskan 2021, det långsiktiga arbetet med att utveckla spelet får vi ta när vi förhoppningsvis har rett ut den skitstormen som vi har försatt oss i. Nu är det hårt arbete som gäller resten av säsongen!

August Erlingmarks magnifika nick till 1-0 var så jäkla vacker att skåda. Den var ren perfektion och inget vem som helst klarar av. Att Varberg i första halvlek hade ett helt sinnessjukt försvarsspel på sina defensiva hörnor är ju bara att vara tacksam inför och det tar ju inget ifrån Erlingmarks prestation! Det man dock kan ifrågasätta är att vi, när vi identifierat detta, ändå valde att slå en hel del korta varianter.

Det tål att tas upp igen att Yahya Kalley går direkt från U19-spel i Malmö till ett krisande Blåvitt i allsvenskan och han gör det med den äran. Jag kan inte påstå att jag saknar Wernersson på kanten utan 19-åriga Kalley har gjort platsen till sin och höjt nivån både defensivt och offensivt. Jag tippar på att kalley går för stora pengar ut i Europa om ett par säsonger.

Imorgon stänger de flesta av Europas transferfönster och Blåvitt bör säkert sälja ett par spelare om man ska klara årets ekonomi och vår största guldklimp är Alhassan Yusuf. Jag tycker han har gått ner sig något den senaste tiden men idag var han sitt gamla briljanta jag och frågan är om vi har råd att sälja honom? Han kommer vara så oerhört viktig i den allsvenska avslutningen om han fortsatt är kvar i Blåvitt. Sälj honom med förbehållet att han ska spela klart säsongen i IFK!

Sana gör till mångt och mycket en ganska bra match idag men han måste verkligen sluta slarva med farliga passningar/klackar in i banan när vi är på väg framåt. Jag förstår att Sebban skällde ut honom i cupen, Sana har många fina sidor på fotbollsplan men den sidan av honom måste slipas till!

Matchens bubblare: Vi supportrar och hobbytyckare gnäller ofta på domaren efter matcherna men idag vill jag gå in och ge en eloge till Victor Wolf som jag tycker håller en jämn och bra nivå matchen igenom!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier