Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över tränarjobbet och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Falkenberg på Falcon Alkoholfri Arena. Den här gången är det Dan Ahlman och Daniel Andrén som tar ut varsin elva inför matchen på torsdagskvällen.

Ahlmans elva

Nystart och ödesmatch, Roland Nilsson kommer in i ett pressat eller om du så vill inspirerat läge när han och laget ska ta sig an bottenkollegan Falkenberg efter en träning tillsammans. Vad jag vill se är en kämpaglöd, en enhet som jobbar tillsammans, tydliga och raka linjer och ett Blåvitt som tar tre poäng. Det ska bli oerhört spännande att se hur Rolle ställer upp sitt lag men såhär hade jag formerat laget:

Målvakt: Trots misstaget senast är Anestis given.

Backlinje: Jag vill ha en fyrbackslinje med ett tungt och hårt arbetande innermittfält framför sig. I backlinjen placerar jag Holm till höger och Jallow till vänster, jag anser att Jallow klarar av den rollen bra trots att han är högerfotad och jag har inte sett tillräckligt av Kalley för att jag ska välja honom där ännu. På mittbacken är Bjärsa självskriven, vi behöver hans rutin, kvalitet och driv och bredvid honom får Erlingmark chansen. Egentligen tror jag att KDG kompletterar Bjärsa bättre men nu i omstarten värderar jag stabilitet högre än spetskvalitet och jag tror man får en jämnare och stabilare insats från Erlingmark medan det från KDG mycket väl kan bli hur bra som helst men det kan också bli avgörande misstag och de behöver vi inte just nu.

Mittfällt: Framför backlinjen placerar jag ett tremannamittfält som ska göra det extremt svårt för motståndarna att bryta sig igenom och hota vår backlinje och målvakt. Men det är inte tre gubbar som bara kan kämpa och slita utan det är också tre bolltrygga herrar som alla kan erbjuda något i offensiven. Jag vill ha ett tremannamittfält bestående av Jakob, Wernbloom och Alhassan.

Anfall: Jag ställer upp med ett tremannanfall, jag vill inte ha en ensam forward som ska göra saker på egen hand utan jag vill ha flera offensiva pjäser som ska kunna kombinera och samarbeta med varandra. Vi har, i mina ögon, en naturlig målskytt i truppen och det är Kouakou (det såg vi senast mot Hammarby där han fick ett typiskt måltjuvsmål felaktigt bortdömt) och han ska vara på plan. Bredvid honom vill jag ha Farnerud med sin rutin, sitt lugn och sitt finurliga spel och Giorgi med alla de spetskvaliteter som han besitter.Nu kör vi så det ryker, 4-0 och tre poäng till Blåvitt!

Andréns elva

Ny match, ny tränare och nya möjligheter. Med Roland Nilsson vid rodret är min känsla att det kommer att bli ordning på torpet. Jag ställer upp enligt följande:

Målvakt: Anestis har sett bättre dagar än senast, men gapet ner till tvåan Amos är för stort för att göra någon förändring.

Backlinje: Kalley har en bit kvar till allsvensk nivå. Det fick vi se prov på senast, men vem är bättre att ha bredvid sig än Bjärsmyr, lagets bästa försvarsspelare? Jallow är betydligt sämre på vänsterkanten än den högra och därför vill jag ha honom på den högra kanten. Da Graca ger jag en chans till, trots att han såg ut som en spelare knappt redo för superettan senast (det var han inte ensam om).

Mittfält: Hasse och Jakob Johansson. En blandning av äldre och yngre. Löpkapacitet och placeringsförmåga. På kanterna kamperar ytterbacken Holm, i avstängde Aiesh frånvaro, och Giorgi, som förhoppningsvis ges chansen att blomma ut efter alla skador. Holm står för fysik och genombrottskraft, något som saknas hos Sana och Paka för tillfället. Visst, det går att argumentera för att de är bra på att ta sig framåt i djupet, men de gjorde det enkla svårt varje gång senast. Mot Falkenberg behöver vi ha ett högt bolltempo.

Anfall: Wernbloom i en släpande roll kan bli hur bra som helst mot ett fysiskt Falkenberg. Kouakou ger jag en chans till som spets, men han såg ut att ha en bit kvar till toppformen senast, som många andra.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier