Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över tränarjobbet och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Bajen på Gamla Ullevi. Den här gången är det Erik Nilson och Daniel Andrén som tar ut varsin elva inför matchen på torsdagskvällen.

Nilsons elva

Nystart! Men även om Poya inte är ansvarig längre är hans kompis Ferran kvar vid sidlinjen. Något som kanske kan vara både bra och dåligt, men sett till det taktiska upplägget kommer vi nog inte att få se några större nyheter. Men oavsett jag vill se ett helt annat Blåvitt.

Målvakt
Inget att snacka om.

Försvar
Med Sebban skadad och inga andra utpräglade vänsterbackar i truppen slänger jag in vårt nyförvärv från MFF direkt från start. Kan ju bli en trevlig överraskning förhoppningsvis. I mitten vill jag helst ha Agge och Bjärs då det enligt mig är det bästa mittbacksparet vi har. Men eftersom Agge är avstängd får Calisir ”duga”. Jallow får fortsätta på högerkanten.

Mittfält
Eftersom Giorgi verkar vara på väg tillbaka, men ännu torde vara en bit från matchform sätter jag honom på bänken. Ett lite längre inhopp skulle dock vara bra. Våra poänggörare Paka och Sana får jobba offensivt på varsin kant, men kan tänka mig att Hosam får speltid. I mitten ska JJ och Hasse stoppa allt vad Tankovic etc heter.

Anfall
Jag vill se ett Blåvitt med två anfallare. Tror också att Pontus och Christian kan komplettera varandra rätt bra. Vi behöver göra betydligt fler mål och då bör vi också trycka in fler spelare i straffområdet.

Andréns elva

Hammarby har kniven mot strupen, och Blåvitt har allt att vinna den här gången. Hammarby kan halka efter i toppen och Blåvitt har en chans att sätta sig i förarsätet i kampen om att slippa nedflyttning. Seger är inget måste, men det vore önskvärt. Låt oss hoppas på ett tidigt mål och Bajen kan bli uppstressade.

Målvakt
Anestis.

Försvar
Jallow med en uttagning i U-21-landslaget i färskt minne kommer han till spel med gott självförtroende. I mittlåset låter jag rutin möta talang i Bjärsmyr och Da Graca. Bjärsmyrs rutin och stabila spel kommer att behövas mot Bajen. Det gäller även Da Gracas snabbhet. I brist på alternativ väljer jag en oprövad talang i Kalley.

Mittfält
Den klart svåraste lagdelen att ta ut eftersom vi har väldigt många spelare med dels potential men också med erfarenhet och kunskap. Valet faller den här gången på ett innermittfält med Jakob Johansson (känns fortfarande otroligt bra att skriva hans namn i dessa sammanhang) och Hasse. Hasses rörlighet bredvid Jakobs fina placeringsförmåga blir en fin blandning. Till vänster väljer jag Tobias Sana i en roll där han har möjlighet att röra sig in i plan när tillfälle ges och till höger vill jag se Aiesh utmana och gå på inlägg mot Wernbloom (känns om möjligt ännu bättre att skriva i dessa sammanhang), Kouakou och Jakob, som förhoppningsvis hinner följa med in i straffområdet.

Anfall
Wernbloom får ses som flexibel och får ta en något lägre utgångspunkt om matchen kräver det och en högre om det visar sig att vi får matchen dit vi vill. Kouakou vill jag se maxa antalet löpningar i djupled. Dels för att själv få chansen att gå på avslut men också för att se till att Hammarby blir lite långa så att ytor att operera på uppstår.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier