Nu har vi spelat de där tre matcherna (Östersund, Örebro, Kalmar) där det inför snackades om att nu behövs det (läs: nu ska det bli) 7-9 poäng. Istället landade vi på tre inspelade pinnar efter tre raka kryss. Vi skulle skapa oss andrum inför de två tuffa matcherna mot Norrköping och Djurgården. Lyftet i tabellen kom aldrig så nu gäller det att vi istället plockar poäng mot, på förhand, betydligt svårare motstånd.

Hur många mål har Mechelenspelaren Victor Wernersson kostat oss nu? Återigen knoppas det in en boll bakom hans rygg, försöker han ens gå på bollen eller iallafall hoppa?

När vi ändå är inne på Wernersson, hur är det möjligt att en professionell fotbollsspelare sprider inläggen som han gör idag. Klart man kan få en felträff nån gång ibland men idag var hans inläggsspel under all kritik. Det är hög tid att han får sitta bänk nu, låt Titi spela istället. Han har ju iallafall tänkt lira i den blåvita tröjan även nästa säsong.

Superfin löpning och passning av Kouakou och ett underbart avslut från Sana vid 1-1. Där såg man vad våra spelare är kapabla till. Dags att flytta upp Sana i banan så att han oftare kommer till avslutningslägen?

Andra halvlek när jag hoppades att Blåvitt skulle växla upp bjöd tyvärr på samma gamla visa. Vi rullar, rullar och rullar boll, kommer runt på kanterna men slår allt som oftast bort bollen och när vi väl lyckas skaka fram en het målchans då skjuter vi rakt på målvakten. Detta kombinerar vi med att försöka vika in från kanten, leta avslut, väggspel eller instick men gång på gång fastnar vi på Kalmars försvarare. Blåvitt känns tyvärr oerhört förutsägbara för tillfället.

Matchens bubblare: Vi hade iallafall tur med övriga resultat i omgången, AIK, Helsingborg och Falkenberg fick alla stryk idag och igår kammade även Örebro, som befinner sig precis före oss i tabellen, noll. Det innebär att vi fortfarande är elva i tabellen men vi har bara två poäng ner till kvalplats och tre poäng ner till Falkenberg som ligger sist.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier