Ahlmans femling – Malmö hemma

Vi kan prata om bra prestationer hit och dit, (idag gjorde vi en ganska bra insats, spelmässigt mellan straffområdena, andra halvan av första halvleken), men det går inte att blunda för att vi på våra 20 senaste allsvenska matcher bara har fyra segrar. Vi har sju kryss och hela nio förluster. Det går bara inte att blunda för resultaten, vinner man så sällan då har man helt enkelt inte spelat tillräckligt bra. På våra 20 senaste matcher har vi dessutom bara gjort 24 mål, varav sju av dem kom mot ÖFK i den betydelselösa matchen i allsvenskans sista omgång förra säsongen.

Att täcka skott som Paka gjorde genom att hoppa med ryggen mot bollen och flaxa med armarna det är verkligen ett stort NO-NO! Det håller inte att agera så på den här nivån.

Nu var det tredje matchen i rad som vår landslagsmittfältare fick starta i backlinjen, jag hoppas verkligen att planen är att Jakob Johansson så snart som möjligt ska flyttas upp på mittfältet och att han inte fastnar i backlinjen bara för att han gör det bra där. Vi måste börja utnyttja att vi har en av allsvenskans absolut bästa mittfältare i truppen.

Hur kommer det sig att vi har så fasligt svårt att komma rätt i våra löpningar in i straffområdet när vi kommer runt på kanterna? Flertalet gånger kommer vi runt på kanterna men det känns som att våra offensiva spelare väldigt ofta gömmer sig bakom försvararna. Vi tar inte rätt löpningar och vi är inte tillräckligt tuffa och aggressiva i offensivt straffområde.

Återigen ser vi att när Bjärsmyr måste(?) vilas då blir vi riktigt sårbara i backlinjen. Bjärsa ger ett lugn och en stabilitet som vi verkligen behöver för att vi ska ha chans att vinna våra matcher, när vi gör så få mål då har vi inte råd att släppa in 2-3 mål i en match.

Matchens bubblare: Hur agerar vi på defensiva fasta? Idag förlorar vi duellen både på första ytan och även på bortre stolpen där Sarr, som enligt honom själv aldrig gjort mål på huvudet förut, får knoppa in bollen hur lugnt som helst. Det känns livsfarligt när vi får fasta mot oss, har vi för dåliga spelare eller vet de inte vad de ska göra?

En kommentar

  1. Du säger det bra, känns så tydligt hur svårt det blir utan någon som distinkt kan trä in dom där bollarna på topp (slå in öppna dörrar, jag vet). Vi pratar inte ens klyschan ”sista tredjedelen” utan nästan ”sista tiondelen”. Oftast ser det ju bra ut fram tills bollen bara skall sättas dit, då är det ingen där eller avslutet för mesigt, eller rakt på eller över eller….
    Sätt Kiese Thelin hos oss istället (eller med Berg för den delen), så hade vi haft 5-6 poäng till. Med en stabil fungerande backlinje kan vi nog lägga till 3-4 poäng till.
    Jag vill ju vara, nej jag är, ändå Team Poya. Han jobbar ju med det han har, dvs ett anfall som i bästa fall är ska vi säga…3+ och en backlinje som i bästa fall är ska vi säga….3+. Den kritik tränarduon skall ha, som redan sagts förstås (kommer jag och säger som en simpel supporter) är väl att vi är alldeles för benägna att släppa in enkla mål i slutet. Ofta känns det inte ens som en 3måls ledning är helt säker med kvarten kvar. I tre års tid har vi gått ner på fembackslinje? vid ett måls ledning och känslan är att det mer än hälften av gångerna slutar med tappad ledning och ibland tom förlust. Poya är ju bra på att ha smarta och ofta begripliga svar, men just det här har jag väldigt svårt att förstå. Vi har ju givetvis kunnat hålla ledningen till slutsignal också, men i dom där då resterande 50% av fallen känns det ju som det är med blotta förskräckelsen. Man känner sig liksom ALDRIG säker dom där sista minuterna med en skör ledning, det är aldrig stabilt.
    Som sagt, det går ju inte att blunda för resultatraden som du säger, men nog tusan hade vi haft ett par poäng till med en Söder (eller motsvarande forward) på plan, eller ett topp-tre i allsvenskan mittlås?

Kommentarer är stängda.