Victor Wernersson – Idag orsakar han straff och han gör mål, hade det inte varit för Anestis hade han blivit århundradets syndabock, istället blev han något av en hjälte. Jag står dock kvar vid min ståndpunkt att jag inte vill se VW i den Blåvita tröjan mer än absolut nödvändigt, med det sagt är det dock bra att han börjar betala tillbaka efter den senaste veckans röriga soppa. Är han på plan kommer jag självfallet hoppas att han lyckas med allt han tar sig för, jag önskar inte att han skadar sig eller något annat korkat men så mycket som möjligt vill jag se andra spelare få chansen framför Victor.

Giannis Anestis – Wow, wow, wow! Att han är duktig det har vi fått se prov på förut men det här kan nog ha varit hans bästa match någonsin i den Blåvita tröjan. Det var den ena svettiga räddningen efter den andra matchen igenom från minut ett till sista övertidsminuten av förlängningen. Hade det inte varit för Anestis hade veckans huvudperson, Victor Wernersson, troligtvis fått ligga och vrida och vända sig i sängen ikväll men tack vare Anestis får både Victor och Blåvitt arbetsro ett tag framöver. Tack för att du finns Anestis och tack för att du valde att förlänga ditt kontrakt med Sveriges finaste förening! είσαι καταπληκτικός!

Mattias Bjärsmyr – När kroppen är tillräckligt stark ska han självfallet vara förstavalet på mittbacken. En otroligt bra egenskap som Bjärsa har är att han gör sin mittbackskollega så mycket bättre. Idag la jag märke till att jag inte gnällde på Calisir en enda gång, och det hör inte till vanligheterna. Men idag hade han Bjärsa bredvid sig och då höjer han sig ett par snäpp.

Målet – Bollen går snabbt och den går från mittback, till högerback, till vänsterback som avslutar och sätter bollen i maskorna. Ibland behöver fotboll inte vara mer komplicerat än så, Bjärsa till Holm till VW… Pang, pang, pang så blev det mål och cupfinalen var ett faktum.

Hosam Aiesh – Satan i gatan vad han kämpade idag. Det har knorrats om att han är en showartist som kanske inte alltid tar hemjobbet men idag slet han som ett djur för lagets skull. Hosam är inte bara fart och snygga dribblingar, han ger också allt och gör det jobb som krävs för att laget ska nå framgång!

Matchens bubblare: Jag är inte fotbollstränare, jag ser inte gubbarna på träning varje dag men jag ställer mig undrande till varför man envisas med att, när båda är på plan, placera Aiesh på topp och Sargon på en kant. För mig är det slöseri med resurser att flytta upp allsvenskans, kanske, bästa högerytter på topp. Han gör sig bäst när han får komma rättvänd och utmana sin motståndare. Sargon däremot hämmas av att spela på en kant, han har inte riktigt speeden men på topp kan han mer tråckla sig fram med sina futsalskills och förhoppningsvis trycka in en boll eller två. Framförallt vill jag se Aiesh på sin rätta kant, skapa huvudbry för vänsterback efter vänsterback…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier