Det är tydligt att Blåvitt har det betydligt enklare när man, ett, möter lag som själva vill vara bollförande och inte backar hem och väntar på att IFK ska ta initiativet och, två, när man får spela mot ett lag som bara lirar med 10 man.

Hosam Aiesh, wow! Idag visade Hosam vilken otroligt skicklig fotbollsspelare han är. Han skapar chans på chans på chans och är delaktig i det mesta. Han missar straff men är påpassligt framme på returen, han dunkar säkert in straff nummer två och han utmanar och ger Sargon öppet mål till 3-1. Förutom det jobbade han ofta också stenhårt i defensiven. Idag ska du fan lyftas fram Hosam, hatten av!

Jag verkligen älskar att se Emil Holms distinkta, raka och vägvinnande löpningar. Han har sån kraft och pondus när han sätter fart längs kanten. Han joxar inte med trasan utan tar den rakaste och snabbaste vägen fram och det ger utdelning. Idag fixar han fram en, kanske helt avgörande, straff och utvisning. Jag vill se mer av Holm på plan, sen om det är som högerback eller som ytter det spelar mindre roll.

I min senaste femling nämnde jag att Jesper Tolinsson stod för ett par juniormisstag och då ska han såklart lyftas fram idag när han står för en mer eller mindre felfri match. Det är imponerande att en grabb på 17 bast med i princip noll erfarenhet från seniorspel på högsta svenska nivå går in och levererar som Tolinsson gör idag!

Jag tror inte jag har nämnt Alhassan Yusuf i någon av mina femlingar så här långt in på säsongen men tillsammans med Sana har han varit vår klart bästa spelare. Det är lätt att förstå att han är ett hett villebråd ute i världen. Han är så lugn med bollen, han jobbar stenhårt, han har en härlig speed och blick. Han är mer eller mindre komplett, jag bara hoppas att vi inte tvingas rea ut denna guldklimp nu i sommar. Ska han säljas så ska det vara en rekordförsäljning!

Matchens bubblare: Hasse Backe är en tomte, i dubbel bemärkelse…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier