Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Mjällby AIF hemma. Denna gång är det Daniel Andrén och Erik Nilson som representerar BaraBen.com.

Andréns elva

Hemmamatch mot Mjällby och tre poäng bör säkras komfortabelt.

Mittfält

Lika bofast som nubben på midsommar.

Försvar

Det är givetvis lite att vända kappan efter vinden eller att försöka hålla sig ajour med ett ständigt föränderligt mode, att välja Toko som mittback och i ärlighetens namn var det kanske ett par ruscher som bländade mig. Samtidigt vågade han (mod är knappast någon bristvara hos kollega Bjärsmyr förvisso) slå passningar på markerade spelare i mitten, något som verkar vara en viktig pusselbit i Poyas spel. Bjärsmyr kommer på sikt bli lika given som Anestis. Wernersson skulle må bra av konkurrens, annars riskerar utvecklingen fortsätta stanna av. Han har inte alls stått att känna igen det senaste.

Mittfält

Beslut får konsekvenser även om man heter August Erlingmark och ser ut att ha sin karriär tämligen utstakad. Sana gick in och vikarierade på bästa sätt och jag skulle bli förvånad om han inte fortsätter på inslagen väg. Poya kommer förmodligen få motivera varför August sitter på bänken när han kommer tillbaka efter sitt hjärnsläpp för att Hasse, som väl är Blåvitts bäste spelare lär han inte heller flytta på.

Anfall

Robin Söder… efter att allt han rört vid blivit till guld under ett 2019 där han hade en vilt flåsande Vibe bakom sig, har det mesta börjat förvandlas till sand. Det är väl en tämligen normal reaktion sett till att han kom tvåa i skytteligan och förärades med en landslagsplats och sedermera kaptensbindeln. Får Söder bara peta in ett mål eller två är jag övertygad om att vi åter kommer känna igen honom.

Nilsons elva

Det här är en på pappret enkel match, men på flera sätt en ganska klurig kamp. Dels på grund av spelschemat, cupkvart mot Bajen redan på torsdag. Dels för att hemmafördelen i princip är borta. Och dels för att Mjällby – trots två förluster på två matcher och noll gjorda mål – ändå bara har släppt in tre mål. Jag tror inte att det blir mer än en uddamålsseger. Å andra sidan räcker det gott och väl.

Målvakt

Helt given. Gjorde också – lite i skymundan – en riktigt bra match mot Varberg.

Försvar

Den kanske svåraste nöten i och med alla skador, och även Agges avstängning. Jag räknar inte heller med att Bjärs är redo för 90 minuter. Jag vill i alla fall ha Toko i laget, och jag tycker att han fortsätter att övertyga som en lite kortare backklippa. Det ska dock sägas att även om han fick välförtjänta hyllningar efter BoIS-matchen var han också den som tappade sin markering på den sista hörnan, som höll på att bli en tragisk kvittering. Men han har ledaregenskaper och lägger inga fingrar emellan. Bredvid honom får Tolinsson första chansen från start – som någon på Twitter myntade: ToTo! Tycker att han gjorde det fint när han kom in, även om det blev något farligt bolltapp. På högerkanten får Holm skapa kaos och på vänstern är Wernersson orubblig.

Mittfält

Tycker att en Stefan Ishizhaki snuddade vid något under Varbergsmatchen som inte fick så mycket uppmärksamhet: Aiesh spelade till vänster, vilket gav honom läge att vika inåt och skjuta med sin vassare högerfot. Något jag också vill se igen. I övrigt ska Paka spela, även om det kanske hade varit läge att vila honom lite. Tidigt byte kanske? Och Sana, som också glänste mot BoIS, ska spela. Tycker att han funkar som den lite offensivare sittande mittmitten. Eventuellt att han och Farnerud kan byta plats. Vi har ju inte fått se så mycket av Pontus brorsa än, men jag tror att han kan vara vass i en sån här match. Giorgi är väl fortfarande inte aktuell för spel på grund av lättare skada? Vore ju fint om han kunde få några minuter mot slutet dock.

Anfall

Det får bli Söder på topp. Men något motvilligt i brist på alternativ. Tyvärr var vår älskade Robin återigen väldigt osynlig och slarvig senast. Här behövs uppryckning! Hoppas att han kan få peta in några enkla bollar mot de gulklädda i kväll.


Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier