Det finns ett tankeexperiment, ofta aktualiserats i Ljugarbänken, där man spekulerar i hur många mål Cristiano Ronaldo skulle göra för ett bottenlag i allsvenskan. Experimentet är så utopiskt att det saknar relevans och därför inte är så intressant.

Hur bra skulle IFK Göteborg vara med allsvenskans absolut bästa spelare på sitt innermittfält? Ja, det får vi se till hösten.

Faksimil: gp.se

Det har varit en av Allsvenskans sämst bevarade hemligheter, som någon vänligt påpekade. Jakob sas vara klar tidigt under våren.

Så kom Coronan.

Baraben kunde dock avslöja att affären ser ut att bli av med hjälp av externt kapital. Blåvitt får hem en spelare av allra dyraste märke som naturligtvis kommer att skänka så väl stjärnglans som kvalitet till ett ungt och orutinerat lag.

För att hitta en jämförbar värvning får vi backa bandet till när Anders Svensson vände hem till Borås (man var inte fullt så säker på Rosenbergs kvalitet när han plockades till Malmö). Det här kan komma att bli 20-talets viktigaste värvning i allsvenskan. Signalerna det skickar är viktiga: Kanske kan den få fikagänget att tänka ett varv till?

Jakob Johansson kommer att starta EM om ett år och han kommer att göra det som Blåvittspelare. Om inte det ger ringar på vattnet vet jag inte vad som skulle göra det.

Mittfältaren, som sköt Sverige till ett VM han senare skulle komma att missa, har inte ens passerat sin bästa tid i karriären ännu och kommer om allt vill sig väl kunna fira stora triumfer i Blåvitt under ett antal år. Som jag ser fram emot det här.

När längtan nästan spränger bröstet och allt börjar kännas hopplöst kan man ibland behöva lite goda nyheter (visst, nyheten om att Allsvenskan antagligen startar i juni var fin men skuggas av att premiären blir utan publik).

Och Cristiano Ronaldo hade naturligtvis gjort över 20 mål för Falkenberg i Allsvenskan.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier