Året börjar närma sig sitt slut och en Blåvit försäsong väntar runt hörnet. Vi på BaraBen tog oss ett litet snack med den assisterande sportchefen Pontus Farnerud för att ta pulsen på det Blåvita truppbygget…

Tjena Pontus, hur är läget?

Läget är bra, det har varit skönt med lite julledighet även om det är svårt att vara helt ledig i vårt jobb.

Om jag räknar rätt är det 20 spelare som är kontrakterade 2020, hur stor trupp är det tänkt att vi ska ha?

Det kan variera lite både från år till år men också under säsong beroende på hur det ser ut underifrån och om vi eventuellt har Europaspel. Man kan väl säga att 22 spelare är optimalt i nuläget, det vill säga två på varje position även om vi vill ha spelare som kan spela på flera olika positioner vilket gör att det blir en större dynamik både individuellt och kollektivt.

Vad kan du säga om spelare ut från truppen? Är det troligt att någon/några säljs/lånas ut under vinterfönstret?

Vi har som de flesta vet kommit överens om en lösning med Linköping och Sabah Lawson.Vi vet att det finns intresse för flera spelare men just nu inget konkret.

Amin Affane är tillbaks efter lånet, vad är planen för honom inför kommande säsong?

Amin har kontrakt och i nuläget är det vad vi förhåller oss till.

Hur ser det ut med spelare underifrån? Kommer någon/några erbjudas kontrakt med a-truppen?

Vi flyttade upp många spelare inför 2019, med tanke på vår situation, inklusive Noah Alexandersson i somras. Just nu är det ingen som erbjudits A-kontrakt, det beror lite på hur det kommer se ut under försäsongen i A-truppen men säkerligen kommer flera spelare att träna med a-laget precis som under hösten. Det finns många intressanta spelare i Akademin, några kanske behöver ytterligare tid, det är viktigt att vi fortsätter att tänka på vad som är bäst för varje spelare och hans egen utveckling.

Ragnar Sigurdsson ser ut att lämna Rostov, är det en spelare som är intressant för IFK Göteborg?

Vi har precis som med många andra spelare som tidigare varit i Blåvitt haft kontakt med spelaren eller deras agent. Som vi sagt många gånger tidigare, spelaren måste först och främst ha en vilja och längtan att komma hem och spela för Blåvitt.

Vi supportrar är svältfödda på sillynyheter, kan vi hoppas på någon spelare in den närmsta tiden eller får vi ge oss till tåls ett tag till?

Det kan gå fort i den här världen. Men vi kommer inte bli desperata och oavsett vad som händer ligger det ett långt arbete bakom innan en spelare presenteras.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier