Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita supportrar att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Djurgårdens IF hemma kommer Daniel Andrén och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Andréns elva

Hemmamatch mot ett DIF som har allt att spela för mot ett Blåvitt som endast har stoltheten som insats. Det kan bli svårt att få med sig något från morgondagens match. Men hoppas går ju och så här skulle min elva se ut som jag fick iklä mig Poyas jeans för en dag.

Målvakt

Anestis. Vad ska Tom Amos göra? Är han inte lite för ung för att sitta på bänken vecka ut och vecka in? Skulle nästan vilja se en veteran som andraval och ett lån för Amos. Hur dyr i drift kan Alvbåge vara? Irrelevant sidospår.

Försvar

Erlingmark kanske är det naturliga valet, men han behövs längre upp i banan och därför får Sebastian Eriksson ta plats bredvid Da Graca. Till vänster är det i vanlig ordning ingen diskussion om vem som ska spela. Toko eller Holm, Holm eller Toko. I grunden handlar fotboll om att vinna matcher och unga spelare ska inte släppas fram på premissen att de är just unga. Om jag förstått det hela rätt vill Toko stanna och då tycker jag att han ska spela. Hade läget varit annorlunda hade jag velat se Holm från start.

Mittfält

Hasse som bollvinnare och tokpressare. Erlingmark som härförare. Den nyblivna U21-målskytten går en blomstrande framtid till mötes och jag hoppas innerligt på att jag får ta ut honom i elvor även nästa år. Sana spelar och förhoppningsvis är han så där blixtrande fin som bara han kan vara och bidrar till att ställa till det lite för DIF.

Anfall

Hugget som stucket mellan Söder och Vibe? Jag tycker att Söder gick ner i prestation efter sin maniska målstreak. Han är i grunden en bättre spelare än Vibe år 2019 och får därför mitt förtroende. Samtidigt som det känns som att det händer mer kring Vibe – han kastas å andra sidan in i andra halvlek mot trötta motståndare. Kanterna är lika givna som målvakten, i mitt tycke. Vore onekligen fint om Aiesh fick bidra med lite fler poäng. Kanske är det dags redan i morgon?

Nilsons elva

Det känns lite lustigt att ha makten att till viss del avgöra guldstriden. Och även om jag hellre ser andra allsvenska segrare än AIK och MFF tycker jag aldrig att Blåvitt ska lägga sig. Vore dessutom skönt att fortsätta den starka hemmatrenden.

Det blir en väldigt offensiv elva, men å andra sidan har vi ju knappast något att förlora i det här läget.

Målvakt

??

Försvar

Vill egentligen inte peta Wernersson, som har gjort en väldigt fin säsong lite i skymundan. Men i den här elvan med Calisir avstängd väljer jag en hyfsat ung, stark och tung backlinje. Vore härligt att få se Holm ta ännu större kliv.

Mittfält

Erlingmark kommer till återstarten av allsvenskan med bubblande självförtroende efter fina insatser i U21-landslaget. Tillsammans med Hasse blir det svårt för DIF att ta sig förbi i mitten. På kanterna hamnar debutmålskytten i landslaget, Giorgi, samt Aiesh. Spelfördelare Sana. Ett väldigt kreativt och dynamiskt mittfält enligt mig. Att byta lite mellan ett mer renodlat 4-3-3 och den här 3-5-2-uppställningen är något som jag tycker Blåvitt kan experimentera med mer nästa säsong.

Anfall

I den här elvan får både Söder och Vibe plats. Ingen av dem har väl direkt rosat marknaden senaste tiden, men vi får hoppas att det kan komma lite islossning i de sista matcherna.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier