I mars i år beslutade medlemmarna att ett damlag skulle startas, hur och när skulle dock utredas vidare. Sedan dess har det varit väldigt tyst kring bildandet av ett damlag i IFK Göteborgs regi. Igår kom ett utskick om ett extra årsmöte den 18 november där man bl.a. skulle komma med en lägesrapport kring damfotbollen. I sociala medier var det en del supportrar som blev lite fundersamma och oroliga kring den formuleringen, man hade nog förväntat sig att ett färdigt förslag skulle presenteras som man kunde rösta om. Med anledning av det bestämde jag mig för att kontakta Max Markusson med ett par frågor för att stämma av läget.

Nu börjar vi närma oss slutet av säsongen och om ett damlag ska startas upp inför 2020 är det hög tid att organisationen börjar sättas. Har man kommit fram till om laget ska starta från grunden i div 4 och kommer man i så fall ha en omröstning om det vid det extrainsatta årsmötet så att laget i lugn och ro kan byggas inför 2020?

Vi har än så länge inte beslutat något i frågan. Motionen är väckt av medlemmarna och de ska själva få besluta. Vi kommer att informera om vilka alternativ som utredningen har tittat på och vilka fördelar/nackdelar som man kan se med varje alternativ.

Hur går i så fall tankarna och när har IFK Göteborg som ambition att börja arbetet med att sätta organisationen kring damlaget och när kan vi räkna med att se laget i seriespel?

Det är svårt att säga ifall vi kan se laget i seriespel 2020 eller 2021 eftersom vi anser att det är viktigt att alla perspektiv synliggörs. Ska vi göra detta så ska vi göra det på riktigt och vara medvetna om alla konsekvenser.

Jag själv hade nog hoppats på att man skulle presentera ett eller två färdiga förslag på det extrainsatta årsmötet som vi medlemmar sedan fick rösta om, så att man vid ett ja från medlemmarna sedan i lugn och ro skulle kunna bygga ett lag inför 2020. Inget verkar dock vara klart och kanske kan det fortfarande ske, vi får helt enkelt se vad föreningen har att presentera på det extrainsatta årsmötet. Personligen hoppas jag fortfarande på att jag ska få se på damfotboll i de vackraste av färger redan 2020!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier