En leende Robin Söder.

2-0 och poängen kändes klara. Det som hände sedan blir svårare att reda ut än Pakas släktträd (två halvbröder med olika efternamn som spelat allsvenskt med Häcken). Jag återkommer till själva tappet längre ner.

Förra säsongen spelade Blåvitt sin avslutande omgång i Örebro och en ny stjärna tändes på allvar. Benjamin Nygren gjorde två mål och värmde oss tillresta i höstrusket. I gårdagens match hade Nygren redan blivit såld och stjärnan som tänts på allvar i år satt på restaurang Olivedal och följde sina kamrater via TV. Det kändes inte rättvist.

De Blåvita fansen på plats gjorde ett kanonjobb och det var dem som hördes mest. Hade Örebro ens någon klack på plats? De Blåvita spelarna kämpade på lika bra som klacken, men väldigt mycket rann ut i sanden. Många enkla bolltapp från offensiva spelare ledde till omställningschanser för Örebro och vi ska nog tacka Anestis för poängen (trots tveksamt ingripande vid kvitteringen).

Örebro hade läst läxan och såg till att Giorgi blev isolerad och eftersom att Abraham inte riktigt hittat rätt i allsvenskan ännu blev IFK Göteborg rätt lättlästa (Som vi saknade Paka i går!). Sargon försöker och gör ofta första momentet bra för att sedan tappa bollen i moment två, men jag måste säga att han spelade upp sig och gjorde en helt OK insats i går. Med assisten inräknade gjorde han faktiskt en fin match. Börjar bli lite undrande över det obligatoriska Abraham ut och Holm in-bytet vid det här laget. Om det görs för att stänga butiken bör väl Holm ha en lägre utgångsposition och borde inte bytet göras tidigare? Det är inte första gången Blåvitt gör det bytet och samtidigt tappar poäng. Nej, jag ser hellre att man byter in en rapp spelare som kan springa på rensningar. Men så jobbar jag inte som fotbollstränare heller.

Söder var gubben i lådan och prickade in två mål och var storartad matchen igenom (några enkla bolltapp till trots). Söder Glöder såg man överallt på twitter och jag missunnar honom inte framgången. En annan som var tillbaka i gammalt gott slag var Hasse. Han var fullkomligt magnifik under delar av matchen och är det så här bra han är tycker jag att sju miljoner Euro är för dåligt betalt.

Att Toko fick starta som vänsterback var lika fegt som väntat. I det här skedet av säsongen har jag förståelse för att man inte chansar med att laborera med en oprövad innermittfältare som vänsterback. Toko skötte sig dessutom med den äran. Förstår inte varför domaren gav Toko ett gult kort för maskning. Domarna brukar ALLTID ge en muntlig varning innan de delar ut kort för maskning.

I alla fall, de tre poängen kändes tämligen i hamn när klockan började närma sig 94 minuter. Plötsligt händer det. Ohlsson tappar fattningen, Anestis tappar förmågan att ta beslut och Calisir framstår som vilken division 6-back som helst när han ska rensa bort bollen på mållinjen.

Ridå.


Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier