Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Falkenbergs FF kommer Erik Nilson och Magnus Thorn att representera BaraBen.com.

Nilsons elva

Efter förlust med tennissiffror borta mot Bajen är det många som ser nästjumbon FFF som en munsbit. Men jag är lite orolig att vi tar för lätt på motståndet. Det är just såna här matcher som kan bli tuffa. Revanschlusta och motståndarnas underskattning är fina ingredienser för Falkenberg. Visserligen skönt att det verkar bli lite av en hemmamatch. Spelarna måste iallafall ta det hela på största allvar. Men självklart ska vi ta tre poäng.

Målvakt: Finns inte mycket att säga. Vår käre grek har blivit en nyckelspelare. Tycker likt en del andra att vi borde förlänga hans kontrakt.

Försvar: I och med fredagens besked att Starfelt säljs till Ryssland (bra betalt och kul för Calle) öppnar detta upp en plats för en spelare som har varit aktuell för startelvan förut: da Graca. Jag hoppas och tror att Koffe tar chansen nu. Det finns mycket potential i den killen och jag gillar hans köttiga stil. I övrigt inga förändringar, då Seb O fortfarande är skadad. Toko har ju enligt rapporterna (jag har tyvärr missat två matcher i rad) varit stabil på högersidan.

Mittfält: Seb E gjorde en fin match senast, finns ingen anledning att peta honom. Och visst känns det som att Hasse kan ta Pakas plats? Jag sätter honom där iallafall. August ska spela.

Anfall: Här går jag lite ”back to basics” kan man säga. Egentligen tycker jag att Vibe lika gärna kan spela som spjutspets, men jag kör med Söder. Giorgi missade visserligen straff senast, men hans fot på fasta är fortfarande livsviktig för oss.

Tycker du att Nilson elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Thorns elva

Senaste matchen mot Sundsvall hemma blev onödigt pulshöjande i slutskedet. En match Blåvitt borde stängt redan i första halvlek. Målskyttet måste komma igång, men frågan är vem som ska leverera? Nu finns läge igen mot nästjumbon Falkenberg, och allt annat än en seger är i paritet med fiaskonivå. För att undvika detta ser jag helst följande startelva:

Målvakt: Anestis får förstås förnyat förtroende. Han har växt in bra i rollen som en stabil målvakt, och kommer att rädda en del poäng åt Blåvitt när den regntunga hösten kommer.

Försvar: Backlinjen från höger sätter jag Toko, då jag tycker att hans uppoffrande spel defensivt sätter lite av ribban om hur man ska agera. Det klagas en del på hans offensiva kvaliteter, men jag är säker på att han kommer att få mer utrymme längre fram i banan i denna match. Starfelt tackar för sig, och hatten av för honom, och lycka till framöver! Så morgondagens mittlås består av Calisir och da Graca. I dagsläget inte det tätaste i Allsvenskan, men med tiden tror jag att det kan bli riktigt bra. Wernersson ut till vänster, och han har verkligen höjt sig denna vår. Från att ha varit en säkerhetsrisk till att bidra både offensivt och defensivt utan att falla ifrån.

Mittfält: På tremannamittfältet sätter jag Hasse, Erlingmark och Sebastian. Hasse och Sebastian med lite friare roller framför Erlingmark, för att skapa ytor åt våra forwards.

Anfall: Framåt sätter jag Söder i mitten lite längre ner, för att skapa utrymme för Giorgi och Vibe längst fram. Lite flyt från start, och ketchupflaskan briserar?

Tycker du att Thorns elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier