Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Hammarby IF kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Det blev 0-0 mot Malmö och jag gick hem med mixade känslor. Det kändes som att vi var det spelmässigt bättre laget, det är en fjäder i hatten att 500-miljoner-på-banken-Malmö ställde upp såpass defensivt som de gjorde mot Blåvitt. Det var längesedan jag såg Malmö FF ha en så stor respekt och rädsla för IFK. Däremot var jag mindre nöjd med att det i de avgörande lägena togs felbeslut och slarvades oftare än vad man sett senaste tiden, med något bättre skärpa hade vi slagit Malmö.

Mot Hammarby är, i mitt tycke, större delen av laget självskrivet. Målvakt och backlinje ska man absolut inte ändra på nu. Anestis har börjat göra matchavgörande räddningar, Startfelt är en gigant i mittlåset, Ohlsson bör snart börja nosa på en landslagsplats och till och med Wernersson överraskar positivt på mig.

På mittfältet bör trojkan med Alhassan, Erlingmark och Paka få fortsatt förtroende. Visst Paka var inte lika bra senast men å andra sidan mötte han ett oerhört defensivt Malmö och en mindre bra insats ska inte innebära att han petas från elvan, han är på tok för viktig för vårt offensiva spel. I nuvarande form finns det inte heller minsta anledning att bänka någon av Alhassan eller Erlingmark.

Det är med de tre offensiva positionerna jag anser att man för tillfället kan laborera något. Centralt vill jag ha in Söder igen, jag anser att han har varit ruskigt bra den här säsongen och att han med sin smartness och sitt bollmottagande som target är oerhört viktig för Blåvitts spel. Till vänster vill jag fortsatt se Giorgi som har kommit igång rejält med sitt målskytte och sitt assistspel men han har framförallt kanske blivit bättre i defensiven och i sitt presspel. Jag vill egentligen inte bänka vår supertalang Benjamin Nygren men samtidigt vill jag se Vibe och Söder få chansen tillsammans. Jag tror att de här två spelintelligenta herrarna skulle trivas fantastiskt bra tillsammans. Nygren lyckades inte riktigt mot Malmö och jag tror det kan vara bra för honom att få vila lite, starta på bänken och komma in i minut 60 istället för Vibe mot ett tröttkört Hammarbyförsvar.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Andréns elva

Hemmamatch mot kaxiga Hammarby och visst hade det suttit som en strumprullare som knappt når nätmaskorna att plocka ner dem på jorden. Tränarens kommentarer för lokalnätblaskan Fotboll Sthlm hoppas jag fungerar som bra tändvätska för våra blåvita hjältar.

Målvakt: Anestis har vuxit ut till en riktig fantom och har varit omutbar två matcher i rad. Vågar man hoppas på ett hat trick?

Försvar: Det är klart att jag fortfarande är sugen på att se den, enligt Poya, så fantastiskt lovande Da Graca från start. Ska han blomma ut så behöver han spela, men det är elitfotboll det handlar om och då är det inte mer än rimligt att ställa upp med bästa möjliga lag. Därför tycker jag att André Calisir ska fortsätta bredvid Calle Starfelt, som varit enorm de senaste matcherna. Senast hade han Rosenberg och Molins i bakfickan och det imponerar. På kanterna vill jag fortsätta som tidigare: Ohlsson har faktiskt vuxit ut till en av seriens bästa högerbackar. Den såg jag inte komma. Wernersson har imponerat under de senaste matcherna, men visst hade vi mått bra av lite konkurrens där. Truppen har så många innermittfältare att vi skulle kunna låna ut ett par, men endast en vänsterback som är redo för allsvenskt spel.

Mittfält: Finns ingen anledning att ändra på någonting.

Anfall: Jag vill ha in både Söder och Vibe från start och då fick Giorgi stryka på foten den här gången. Söder spelade som ytterforward i Danmark och det är en roll som jag tror skulle kunna passa honom. Han skulle dessutom kunna växla med Vibe. Det som jag främst vill ha in är Söders trygghet med boll och hans förmåga att skapa lite längre anfall, något som kommer att behövas i morgon när bajen öser på. Vibes djupledsspel vill jag också pressa in. Visst, matchformen är kanske inte riktigt där, men visst ser man att motståndarna har respekt för honom och hans närvaro kanske kan bidra till att Hammarby inte vågar kliva alltför högt med sin backlinje.

Ses på Gamla Ullevi!

Tycker du att Andréns elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Stycke

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI SidofältSynlighetPubliceraKlistra på förstasidanFörfattare3 versionerSök KategorierInför matchAnalysBaraBentipsetFantasy Premier LeagueGästkrönikaIntervjuKanal GlennKrönikaTopp 10-listaMatchanalysNYHETEROkategoriseradeSilly SeasonSilly Silly SeasonTipsa BlåvittTräningsrapportUndersökningUppmaningLägg till en ny etikettAhlman (1 av 6)AhlmanBlåvitt (2 av 6)Blåvittifkgbg (3 av 6)ifkgbgLöfqvist (4 av 6)LöfqvistSirius (5 av 6)Siriusstartelvan (6 av 6)startelvanSeparera med kommatecken

Object Type

If no selection is made, the Object Type for this post will be ”article”. Learn about Object Types here.


View an approximate preview of your post when shared on Facebook.Preview


If in doubt, try forcing Facebook to fetch your page with their debugging tool.

Debug

Oops! Your featured image dimensions are 750 x 200 which is smaller than the minimum 600 x 315 recommended by Facebook.

Disable for this post

SidofältFullbredd

Sidofält till vänster

Sidofält till höger

KomponenterInaktivera navigeringInaktivera sidfot

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier