Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Kalmar FF kommer Dan Ahlman och Henrik Löfqvist att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Det blir en extremt kort motivering för mig den här gången… med tanke på succén mot AIK och den trupp som för tillfället finns tillgänglig ska jag inte låtsas som att jag kan mixtra ihop något bättre än vad Poya och Ferran ställde på benen senast. Söder är ju borta från startuppställningen men med Sargon in till höger och Nygren upp på topp blev det ju hyfsat bra mot AIK. Jag tänker inte ens försöka bänka Wernersson som jag allt som oftast har ett stort frågetecken efter då han precis som alla andra gjorde en fin insats mot AIK. Så kör på bara Poya så hoppas vi att det håller även mot Sirius borta!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Löfqvists elva

Nu vill jag inte jinxa något, men det hade ju varit så himla typiskt om vi åker på en stjärnsmäll borta på konstgräs. Å andra sidan hade jag ungefär samma känsla både hemma mot Elfsborg och AIK, så vi får hoppas att det är mig det är fel på, helt enkelt. Sirius saknar liksom Blåvitt en del tongivande spelare, så på skadefronten är väl läget oavgjort i nuläget.

Målvakt: Giannis Anestis är självskriven, och har blivit bättre och bättre efter den lite svajiga starten. Sprider numera ett lugn i backlinjen, och agerar med pondus.

Backlinje: Sebastian Ohlsson är en av årets mest positiva överraskningar tycker jag. Så modern som en modern ytterback skall vara, och har även varit förvånansvärt bra en mot en defensivt. Starfelt var riktigt bra senast, numera känns det som att Calisir är den något svagare av mittbackarna. Håller ändå honom före Da Graca i nuläget, men bara knappt. Wernersson har även han spelat upp sig efter den klart svagaste inledningen av alla i backlinjen, men i wendtan på något bättre är han ändå given.

Mittfält: Erlingmark hamnade lite i skymundan av Hasse senast, vilket i och för sig inte är konstigt efter den senares fantastiska insats. De båda kompletterar varandra bra. PaKa kör vidare i sin relativt fria roll, det finns liksom inte någon anledning att ändra här när det gick så otroligt bra senast.

Anfall: Här blir det lite knepigare på grund av skadorna på Söder och Vibe. Kharaishvili fick äntligen upp ketchupflaskan sist, och även om han (numera?) är lite ojämn måste han spela, kanske framförallt på grund av att hans högerfot är ovärderlig när det gäller fasta situationer. Nygren ska såklart starta, och med målet senast givetvis Abraham också. Kruxet är bara på vilken av positionerna? Jag tycker att Nygren gör sig bäst när han får spela inside forward på högerkanten, och driva in därifrån. Nu flyttades han ju in i mitten på topp i och med Söders byte senast, och var inte lika effektiv som ensam jagande. Då tror jag mer på Abraham där snarare än på högerkanten. Vad jag förstått var det väl på den ungefärliga positionen han spelade i Degerfors, och där han då gjorde en hel del mål. Samspelet mellan honom, Nygren och PaKa i någon slags triangel kan bli riktigt kul att se!

Tycker du att Löfqvists elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXICategories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier