Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Magnus Thorn att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Alla Blåvita supportrar har svävat på moln den senaste veckan efter krossen mot Elfsborg. Det var en extremt viktig markering efter den lama insatsen mot AFC. Djurgården på bortaplan kommer självfallet bli en svår nöt att knäcka men spelarna går iallafall in i matchen med självförtroende i ryggen.

Anestis får självfallet fortsatt förtroende i målet men jag vill se en annan försvarslinje än vad Poya har ställt upp med i inledningen av säsongen. Trots att IFK inte bjöd på några direkta målchanser mot Elfsborg tycker jag ändå att det stundtals såg virrigt och osäkert ut. Calisir har inte nått upp i rätt nivå och Wernersson har uppenbara problem i defensiven när han ställs mot skickliga yttrar. I mittlåset vill jag ha in Erlingmark istället för Calisir, Erlingmark har sett riktigt stark ut när han fått chansen som mittback. På vänsterbacken vill jag testa Da Graca som förvisso inte är vänsterfotad men han är tillräckligt spelskicklig för att klara av att hantera situationen och han är definitivt starkare i defensiven än vad VW är.

På det defensiva innermittfältet vill jag ha in Toko från start, och med Erlingmark i backlinjen är han det självklara valet. Med Toko på plan får vi in en spelskicklig slitvarg med starka ledaregenskaper. Barny har blandat och gett så här långt och jag tvekade in i det sista om jag skulle bänka honom och istället satsa på Alhassan men det känns inte rättvist att slänga in honom från start mot ett formstarkt Djurgården men däremot vill jag se honom som förste inhoppare på det centrala mittfältet. Paka sågade sig själv efter fotknölarna efter insatsen senast och han såg också riktigt skakig ut men samtidigt har han matchvinnande egenskaper inom sig och speciellt på konstgräs kommer vi ha nytta av hans kvicka fötter.

Vad det gäller den offensiva trion ser jag ingen anledning till att förändra något, självfallet ska gänget där framme få fortsätta på den inslagna vägen, att ha Lasse Vibe att slänga in i andra halvlek känns dock som ett riktigt härligt sparkapital.

Nu fan hoppas jag att Blåvitt går ut med raka ryggar och bara kör mot Djurgården och då ska det absolut inte vara en omöjlighet att ta ytterligare än vinst. Och apropå vinster så påminner jag om min utmaning där jag själv lovar, och uppmanar alla andra Blåvita supportrar, att sponsra Blåvitt med en hundring (eller valfri summa) efter varje allsvensk vinst. Så har du inte redan gjort det så hoppas jag att du swishar din sponsring till Blåvitt på 1234 01 53 27, tar en skärmdump och taggar med #SwishaVidVinst & #ifkgbg och lägger upp i dina sociala medier.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Thorns elva

Från ett soligt Ullevi till Tele2, och en doft av plast. Efter de första 20 minuterna mot Elfsborg som bjöd på förbluffande låg kvalitet från våra blåvita spelare, vände matchen under ett par lyckosamma minuter, och det stod plötsligt 2-0 till Blåvitt. Det vände också matchbilden, och Blåvitt kontrollerade sedan tillställning över 90 plus, imponerande efter den starten. Nu väntar dock ett lag av en helt annan kaliber än Elfsborg, och det krävs att laget är med från början mot ett Djurgården som bitvis imponerat hittills. De är också alltid svåra att möta på Allsvenskans sämsta underlag, så därför formerar jag en defensiv 4-4-2 som i realiteten innebär en tvåleds 8-2-0 i defensiven men som skjuter fram till en 2-6-2 i offensiven (sedan vet ju ni sedan länge att fotboll är mer än bara en lek med siffror..).

Anestis har inte riktigt satts på några större prov än, och det är svårt att säga om det blir succé vart det lider, men som förstemålvakt ser jag honom i dagsläget. I backlinjen placerar jag Erlingmark och Starfelt som mittlås, där jag tycker att Erlingmark passar bättre än han gör på mitten, när man möter lag som Djurgården. Calisir får titta på från bänken. Seb Ohlsson tar högerbacken, och jag förväntar mig att han följer kanten likt Emil i gamla goda dagar. Vänsterbacken är ju ett stort frågetecken, men jag sätter ändå Wernersson där, men mest i brist på konkurrens.

Det som kommer att avgöra den här matchen tror jag är spelet på mittfältet, och jag tror Toko och Barny har chans att täppa till och vinna boll där, trots att underlaget är plast. Sedan tycker jag Toko såg fin ut i U-21 senast, där han föll ner, tog emot och fördelade bollar. Barny har också en fin fot, och kanske kan de även öppna upp för snabba kontringar. Den biten blir viktig här. För att få lite avighet och en inte helt förutsägbar vänsterytter, placerar jag Robin Söder där. Dels för att jag inte tycker att Kharaishvili har tagit sitt hemjobb i inledningen av säsongen, dels har han varit helt ur form. Söder kommer att ta sitt defensiva ansvar och stötta upp den bräckliga vänsterkanten. Till höger får Paka chansen. En inte helt stabil spelare i defensiven, men har gör jobbet och framåt vet vi alla vad han kan prestera. Tillsammans med Sebs löpningar kan de riva några sår i Djurgårdens försvar, och förhoppningsvis hitta den avgörande luckan. Inläggen hoppas jag att våra ytterbackar kan leverera.

Framåt är Nygren given, och han gjorde en stormatch senast. Jag sätter Kharaishvili som renodlad forward, med sikte på det offensiva arbetet och presspelet. Att avlasta honom defensivt kanske kan göra honom gott, för han måste komma igång den mannen. På bänken ser jag självklart att Lasse Vibe får tid i andra halvlek. Och skulle det vara så att vi ligger ett mål tapp och klockan börjar gå upp mot 75, skulle jag även vilja se att ”Hasse” får den tiden. Att få lite fritt spelrum på mitten, och söka offensiva möjligheter. Affane var pigg senast, och även i U-21, och är också alternativ. Jag hoppas att ”Hasse” får kliva in från start snart, men jag tror inte att den här typen av matcher är en sådan. Sedan beror det förstås helt på matchbilden, men jag tycker att det finns en intressant bänk att spela med! Det blir en tuff uppgift, men en bra kväll bör vi kunna åka hem men minst en poäng. Forza Blåvitt!

Tycker du att Thorns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXICategories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier