Idag blev den meriterade innermittfältaren Nzuzi Toko klar för IFK Göteborg. Blåvitt berör alltid och självfallet började värvningen diskuteras i sociala medier. En del supportrar ifrågasatte om det verkligen är så smart, i den ekonomiska situation som vi befinner oss i, att värva en dyr(?) spelare på relativt kort kontrakt på en position där vi redan har väldigt många spelare. Jag kontaktade vår klubbdirektör Max Markusson för att höra hans tankar kring en del supportrars skepticism:

Nu när Toko har kommit in i truppen börjar det surras på sociala medier att det är underligt att en förening som kämpar med ekonomin tar in en spelare på en position där det redan finns flertalet spelare och de räknar då upp följande spelare som centrala mittfältare: Toko, Affane, Seb E, Barny, Paka, Titi, Erlingmark, Alhassan och Olofsson. Det vill säga nio spelare som konkurrerar om 2-3 platser. Vad säger du om truppsammansättningen? Kan det bli så att någon/några spelare säljs/lånas ut innan serien drar igång? 

Max gav följande svar:

Den strategin som vi har innebär att maximera kompetens till den givna budgeten vi har. Dessutom har vi haft en prioordning som beror på hur Poya/Ferran vill balansera laget.
Det är troligt att spelare kommer att lämna på lån eller till andra klubbar antingen innan allsvenskan startar eller i sommar. Men vi har även förberett flera av våra spelare för alternativa positioner – t.ex mellan mittfält/wing/backlinje.
Med detta sagt så är vi oerhört nöjda med att ha lyckats följa den strategin som vi satte i vintras.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier