Det är ingen hemlighet att IFK Göteborgs ekonomi inte är på topp, föreningen med Max Markusson i spetsen gör nu ett grundligt arbete där man vänder på varenda sten för att se hur man kan öka sina intäkter och minska sina utgifter. Följer man #ifkgbg i sociala medier vet man att vi supportrar har tankar om både det ena och det andra vad det gäller hur IFK Göteborg sköts. Diskussioner florerar, idéer kläcks och IFK:s arbete stöts och blöts. Det går att finna en hel del guldkorn bland supportrarnas tankar och man hoppas då att IFK Göteborg är så pass öppna att de tar till sig av fansens idéer. Med det sagt öppnar nu BaraBen upp för nya och gamla skribenter att publicera sina idéer om hur man kan utveckla IFK Göteborg. Först ut är BaraBens egen skribent Dan Ahlman:

Dagens företag!

IFK Göteborg har en rad olika partners som sponsrar på olika nivåer, den gemensamma nämnaren dock är att man ingår ett avtal som sträcker sig över en viss tidsperiod. Är man då ett lite mindre företag kanske man försvinner i mängden. Jag föreslår att man inför ett alternativ som kallas något i stil med ”Dagens företag” där du gör en punktinsats både för ditt företag och för IFK Göteborg. Du binder inte upp dig i något avtal utan du betalar en engångssumma för att stå i rampljuset under en dag.

IFK Göteborg har en enorm potential som så kallad influencer, på Twitter har man drygt 59000 följare, på Instagram ligger siffran på dryga 57000 och på Facebook har man hela 151000 följare. Att få stå i rampljuset för en dag i dessa forum kan vara guld värt för ett företag. Förslagsvis får man en artikel på hemsidan där företaget pushas, man kan slänga ut ett erbjudande för att locka kunder, exempelvis skriv in koden IFKGBG vid ditt köp och få 10% rabatt eller köp en lunch och få en gratis. Paketet ska fungera oavsett hur stort eller litet företag man har. Under dagen sedan pushas artikeln, erbjudandet och företaget ut i Blåvitts sociala medier. En dag i rampljuset helt enkelt. Alla ska kunna vara med och sponsra Blåvitt, vill man lyfta fram sin pizzeria, sin klädbutik, advokatfirma eller varför inte taxirörelse i samband med Blåvitt då ska man kunna göra det!

Vad kan då ett sådant paket vara värt? Jag jobbar inte inom sälj och reklam så jag har egentligen ingen uppfattning om det utan det är något som IFK Göteborg får utvärdera inom föreningen och förslagsvis tillsammans med befintliga sponsorer. Dagens partners ska självfallet inte känna att andra företag kan glida in på en räkmacka och få en uppmärksamhet som inte står i paritet med vad de betalar, men samtidigt vill vi alla IFK Göteborg väl och alla sätt att få in pengar borde vara välkomna!

Vill du få dina tankar, om hur man kan utveckla IFK Göteborg, publicerade hör då av dig till oss på BaraBen genom någon av våra kanaler, eller diskutera ämnet under #TipsaBlåvitt

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier