Omgång fem av
 Fantasy Premier League är nu avklarad och för tredje omgången i rad är det  Joachim Johansson med BK Framfall som befinner sig i topp. Han drog den här omgången in 69 poäng och med sin total på 389 poäng ligger han på plats 32 i Sverige och 831:a i hela världen. Bäst den här veckan var dock Mathias Sjölund som rattar laget #45, han drog sitt wildcard och gjorde riktig succé med sina 110 poäng som tog upp honom till plats 80 i vår liga. Något som är intressant från hans bygge, att ta upp,  är vikten av att ha avbytare som spelar, han hade Mendy och Shaw i sin startuppställning men ingen av dem kom till spel och då fick Mathias istället in Fraser (18p) och Bennet (6p).

Toppen av vår tabell ser ut på följande vis och det är riktigt fina poäng uppe i toppen, det vi som har hamnat lite längre ner kan ta med oss är att topp 215 befinner sig inom ett spann av 100 poäng från toppen. Självfallet är det ett rejält gap men kommer man in i ett stim i några omgångar kan man klättra rejält.

Ahlmans trippel senaste veckan var en riktig katastrof, Mendy som var mitt säkra kort åkte på en skada och kom inte till spel, Moura gjorde inget avtryck mot Liverpool och drog bara in två poäng medan Wilson gjorde det något bättre med en assist där han kammade in fyra poäng efter att han också tog ett gult kort. Veckans Gaisare prickade jag dock in fint med Mkhitaryan som återigen fick sitta bänk och kom in med 20 minuter kvar och landade på en poäng. Självfallet ger jag inte upp med mina spaningar då det är helt omöjligt att pricka rätt vecka ut och vecka in.

Ahlmans trippel

Back: Aaron Wan-Bissaka, Crystal Palace. (4.1)

Mittfältare: Eden Hazard, Chelsea. (10.9)

Anfallare: Jamie Vardy, Leicester. (8.9)

Har man inte tagit in Wan-Bissaka i sitt lag ännu är det hög tid nu, han kostar bara 4.1 och är en solklar startspelare i Palace och han är riktigt offensiv på sin högerkant. Han åkte oturlig på en utvisning i omgång två men på de tre matcher han har spelat har han stått för en assist, hållit två nollor och fått sex bonuspoäng. Nu möter man Newcastle på hemmaplan och Wan-Bissaka kan mycket väl dra in rejält med poäng igen, men det spelar egentligen ingen roll, till priset 4.1 måste man ha med honom i sin backlinje.

Med Eden Hazard kanske jag sparkar in öppna dörrar men han har verkligen blommat ut under Sarri i Chelsea och gjorde hattrick senast men något som är intressant att konstatera var att han inte ens behövde åka med på Chelseas match i EL så det verkar som att Hazard inte alls riskerar någon rotation i PL till skillnad från några av de andra högprofilerade spelarna som ska varva spel i PL med spel i CL.

Jamie Vardy är nu tillbaks efter en lång avstängning och han lär vara rejält sugen på att komma igång med målskyttet, han har gått ner något i pris och finns i kategorin mellan premiumanfallare och budgetanfallare. Leicester har inte riktigt kommit igång ännu men nu har man ett enormt fint spelschema, man möter bara Arsenal av de klassiska topp 6-lagen de närmsta 10 omgångarna. Så ska man ta in Vardy är det läge att göra det nu.

Veckans Gaisare

Sadio Mané, Liverpool. (10.0)

Sadio Mané har gjort succé i inledningen av säsongen men nu går man in i CL-spelet och risken för rotation ökar. Mané spelade i princip hela matchen mot PSG och det finns en överhängande risk att han roteras mot Southampton. Shaqiri och Sturridge kackar på dörren och kan mycket väl få starta till helgen. Salah riskerar också att roteras men jag tippar på att Klopp väldigt gärna vill få igång sin stora stjärna och då passar en hemmamatch mot Southampton riktigt bra.

Slutligen skall vi också se hur det går för alla våra Blåvita profiler i vår punkt Kändistabellen.

Kändistabellen

1 Eijlert Björkman IF, August Erlingmark 334p plats 53, poäng GW5 67.

2 Adil Titi, Adil Titi 296p plats 189, poäng GW5 60.

3  Facit FC Noah Alexandersson 273p plats 302, poäng GW5 42.

3 FC Scholm United, Stefan Holm 273p plats 302, poäng GW5 44.

5 LexLucion, Tobias Hysén 264p plats 371, poäng GW5 56.

6 Narcastle, Billy Nordström 245p plats 464, poäng GW5 55.

7 LångabollarpåEijlert, Andreas Öhman 235p plats 528, poäng GW5 46.

Erlingmark behåller ledningen i Kändistabellen och den här veckan drog han också in flest poäng så han ryckte ifrån gänget bakom. Noah Alexandersson och Stefan Holm har en stenhård fight och har nu exakt samma poäng.

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier