Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Magnus Thorn att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Imorgon är det dags för Blåvitt att ännu en gång rycka upp sig och den här gången är det dags för Dalkurd på bortaplan. Jag tycker att man till stora delar gjorde en ganska bra insats mot Norrköping. Passningsspelet och lugnet med bollen var mycket bättre än den senaste tiden och defensiven såg också riktigt fin ut i cirka 80 minuter. Jag känner att Abraham kom in och gjorde det bra och vi behöver verkligen en målskytt i form på plan så jag vill se honom starta till höger i tremannaanfallet. Söder ska självklart få fortsatt förtroende så att han kan växa in i spelet och Giorgi är självskriven på vänsterkanten. Paka, Sakor och Oldrup Jensen såg riktigt intressanta ut tillsammans så jag hoppas att de får köra på och att Calisir istället kan gå tillbaks till mittbacken. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag vill se Seb O på högerbacken och så som spelet utvecklat sig senaste tiden är det mer eller mindre den positionen han har haft. Billy är inte med i truppen så Wernersson är ohotad på vänsterbacken. Dahlin gjorde det helt okej senast men jag vill ändå se Amos mellan stolparna då jag tror mer på honom inför framtiden och jag tror att han redan nu är minst lika stabil som Dahlin och Starfelt får självfallet kampera ihop med Calisir på mittbacken. Mot Dalkurd vill jag se ett spelförande Blåvitt, jag vill se dem köra på från start, ta ledningen och därefter gasa och avgöra matchen i tid så vi slipper extremt nervösa övertidsminuter.
Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Thorns elva

Efter den plågsamma avslutningen mot Norrköping senast, kände man verkligen att det tog emot i supporterhjärtat. Det blev liksom lite för mycket. Samtidigt tror jag att det är precis så där Poya vill att laget ska spela. Ett gnuggande som är svårt att bryta ner även för de bästa lagen, bra kontroll, säkert passningsspel. Men, och det är också det största dilemmat med den filosofin, utan offensiv struktur. Poya vill låsa fast motståndarna och förlita sig på att ta vad som bjuds. Jag tycker att det har lyst igenom hela säsongen. En brist i hans fotbolls-DNA. Kanske kan det utvecklas med tiden? Men sedan var det de sista 5… Ja, jag låter det vara. Nu väntar Dalkurd borta. I Gävle. På en arena med plast och en betonghockeysarg runtom. Jag vet inte om det är en flört med Brynäs som spelar nästgårds, men vad vi vet redan idag är att arenan kommer att eka tom. Förutom de Blåvita förstås, inklusive undertecknad med son.

Jag ställer Dahlin i målet. Trots brister har han ändå rutinen, och jag tror att den kommer att behövas mot ett chans- och grisspelande Dalkurd. I en trebackslinje med Calisir lite hängande i mitten, med Degerlund till vänster och Starfelt till höger. Jag tycker att man ska spela in Degerlund. Det finns en enorm potential i den killen, och han kommer att växa med ansvar och speltid, det är jag övertygad om. En väldigt bra vänsterfot och säker i passningsspelet. På kanterna vill jag se Wernersson till vänster och Paka till höger. Här är förstås Seb O ett alternativ, men jag vill få Paka i matchform så snart som möjligt. Fart och finess, vilket kan behövas för att dyrka upp Dalkurds förväntat täta försvarsspel.

I mitten är Oldrup Jensen given. Jag tycker att han var Blåvitts bästa spelare mot Peking, och dominerade med sitt lugn och fysiska spel. Skulle egentligen vilja ha honom hängande, men med Calisir tillbaka skulle jag istället vilja se honom tillsammans med Yusuf. Man kan snacka om att han är ny, han är ung, han är orutinerad och säkert en massa mer, men jag har sällan sett en så intelligent spelare på senare tid. Han är hela tiden i rörelse och gör sig alltid spelbar. I kombination med Oldrup Jensen har jag svårt att se honom göra bort sig. Jag tror snarare på en succé. Nu är chanserna små att en Poya med både livrem och hängslen spelar ”Hasse”, men det vore riktigt intressant att se honom i Allsvenskan. Det finns egentligen ingen anledning att inte spela honom. Man måste våga lite också. Givetvis skulle Sakor vara alternativet här, mot bakgrund av hans goda insats senast.

Framåt inga konstigheter. Giorgi i en fri roll, vilket han har visat varit en trygg och framgångsrik roll för honom. Stabil, utmanar och har både fart och ett riktigt bra skott. Söder och Abraham framåt. Jag hoppas att Söder får sätta en boll i morgon. Han behöver också matcher för att komma in i det hela. Abraham kommer att växa med tiden även han. Här har Blåvitt ett sparkapital som kommer att ge oss en behaglig höst. Det där snacket om kval och nedflyttning är för mig ingenting annat än hjärnspöken. Det blir en plats i ingenmansland. Som jag ser det med förväntad matchbild, så finns Erlingmark, Sakor, Emil, DBW och Seb O att bolla med på bänken. Och med den här startelvan blir det tre poäng och hem igen.

Tycker du att Thorns elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier