Mitt behov av att se Robin Söder i spel var fortfarande ostillat. Rimligtvis borde han idag vara pigg nog att delta i träningen? Väl på plats ser jag att även Fredrik Oldrup Jensen är med idag efter att ha dragits med en känning i foten, jackpot!

Innan träningen drar igång så hinner jag även tjôta lite med @Krull1904 som även han skrev en träningsrapport igår. Mitt tips till Er som vill läsa bra träningsrapporter är att tjata på honom att skriva, för han har ett gott fotbollsöga och mycket kunskap!

Träningens struktur liknar den från gårdagen. Uppvärmning, övning på relativt stor plan med ytor på kortsidorna. Skillnad mot motsvarande övning igår är att idag står ingen i ytterzonerna utan man skall löpa in – ta emot – passa för att göra poäng.

Slutligen är det dags för spel på 3/4-plan. En match som jag tror spelas i tre perioder och slutar 1-1 efter mål av Robin Söder (vi, eller jag, är lite osäkra på om den verkligen gick in) och ett mål av Vajebah Sakor som dundrade in en hård halvvolley från nära håll, varpå stort jubel utbröt i västat lag och hela laget (utan Wernersson av någon anledning) firade som om de vunnit TV-pucken, kul att se!

Fredrik Oldrup Jensen ser ut att vara en riktigt duktig fotbollsspelare. Han är lätt i steget, en bra passningsspelare och har fin teknik i fart. Han verkar även vara fokuserad och gör väldigt få misstag. Idag spelade han till stora delar tillsammans med Agge, vi spekulerade från sidan att det kan vara ett drag inför Östersund. Det såg ut att vara en lyckad kombination. Vad tror ni?

Robin Söder som vilade igår, var idag med i spelövningarna. Han har kvar sitt sköna flyt i steget och han ser rapp ut. I den första matchperioden spelade Robin i en anfallskedja tillsammans med Paka och Sargon, med Giorgi strax bakom. I en sekvens gjorde tidigare nämnda anfallsbesättning en ”hög vändning” (se videon med Poya) där samtliga var inblandade med ett eller två tillslag, men tyvärr var avslutet för svagt av Baggio. Lovande!

Benjamin Nygren har en tendens att hänga med huvudet och fälla negativa kommentarer. Idag röt Erik Dahlin ifrån till slut och Benjamin rättade sig därefter in i ledet.

Giorgi Kharaishvili fortsätter att imponera, han har ett flyt i steget och spelet som få andra i laget har, här är det väl egentligen bara Paka som kan mäta sig med honom. Han är ständigt farlig och det händer hela tiden något när han får bollen, antingen utmanar han eller så hittar han en medspelare i bra position. Att han också har ett riktigt bra tillslag på bollen skadar ju inte det heller.

Marcus Degerlund visar tendenser på att ha en riktigt fin passningsfot (vänster!) då han slår några hårda, direkta bollar genom motståndarens mittfält till en spelare i eget lag som kan vända upp. Han visar även upp ett lugn och verkar redan ha kommit till rätta på Kamratgården. Den spontana känslan är att han kommer att komplettera vår backbesättning på ett ypperligt sätt!

Patrik Karlsson Lagemyr är sanslöst duktig och han är nog den spelaren som jobbar hårdast på träningen idag. Njut så länge det varar, för han är för bra för denna nivån. Får han hålla sig skadefri så är detta spelaren vi kommer hoppas vilja vända hem efter en lyckad utlandskarriär.

Poya Asbaghi var jag tvungen att filma en liten snutt. Höj ljudet och försök lyssna på vad han säger. Det är små saker som gör mig intresserad, hur han ställer frågor och försöker få med sig spelarna att tänka själva. I klippet har Poya pausat spelet för att få västat lag att fundera igenom ett problem de stått inför några gånger under spelet.

Återigen stämmer jag in i Supporterklubben Änglarnas uppmaning att ta sig till Kamratgården på Söndag. Gustav Hessfelt (@MasterG70) gör ett jättejobb för att få det till en trevlig dag för oss supportrar.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier