Blåvitt har inlett årets allsvenska med två raka, mållösa förluster. Man har gjort det mot två lag som i ärlighetens namn inte har varit speciellt vassa och framöver har man Malmö, Djurgården, Norrköping, Degerfors och BP. Frågan är när Blåvitts första poäng ska komma, när Blåvitts första mål ska komma? Som det har sett ut hittills kan det tyvärr vara så bedrövligt att man har noll poäng 5-6 omgångar in i den allsvenska säsongen.

Vad vill/hoppas man egentligen få ut av Eman Markovic i det offensiva spelet? Varje gång han hamnar en mot en fastnar han. Det finns ingen speed och noll tro på att han ska lyckas slå sin motståndare. Till och från i matchen hade han hur mycket yta som helst att agera på och han fick en hel del boll men han lyckades med noll och inget i det offensiva spelet.

Elias Hagen var årets prestigevärvning, man pungade ut med ett helt gäng miljoner för att få hans signatur på ett Blåvitt kontrakt men hittills under säsongens två allsvenska matcher har man inte sett något av hans storhet, snarare har det sett tämligen bedrövligt ut från den norska guldpojken. Visst, han har fått spela på ett centralt tvåmannamittfält men det ser ut som att han inte hänger med i det allsvenska tempot, hans bolltouch har varit under all kritik och passningsspelet har inte fungerat överhuvudtaget.

Varför får vi inte se någon offensiv ”desperation” sista 15-20 minuterna av matchen när man ligger under med 1-0 och inte lyckas skapa något direkt tryck? Sulle borde, i mitt tycke, kommit in tidigare till förmån för Markovic och med 10-15 minuter kvar kunde man tagit ut en back och slängt in även Carlstrand på topp alternativt flyttat upp en mittback för att skapa ett större tryck. 

Det kan såklart vara maximal otur men det känns inte direkt förtroendeingivande från det medicinska teamet när Dahlberg 36 minuter in i sin comeback går ut skadad, hårt lindad runt samma fot som han skadade i svenska cupen. Speciellt när det sker utan att han är inblandad i någon hård duell. Har man gjort en felbedömning eller chansade man när man slängde in Dahlberg från start idag?

Matchens bubblare: Sebastian Eriksson såg hyfsat pigg ut när han kom in idag, han ville leverera bollen framåt och med tanke på hur Hagen har sett ut i de inledande matcherna vill jag hellre se Eriksson från start mot Malmö i nästa match.

 

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier