Matchen slutade som bekant 1-1 och allt sammantaget var det nog ett ganska rättvist resultat över 90+ tillägg. Några domarmissar här, någon missad chans där och alla gör vi misstag ibland. Djurgården kanske hade fler heta chanser i andra, men Blåvitt hade initiativet under första halvlek. Victor Edvardsen fick inte införliva sina nya drömmar och Victor Norlin fick någon form av upprättelse. Marcus Berg gick mållös från matchen och rent statistiskt borde det kunna skrämma Malmö FF en aning.

Lagerlöf tyckte att det var en fin fotbollskväll på en ok vårmatta. Han påtalar att Djurgården är helt under isen under första halvleken och att Blåvitt utnyttjar det. Matchen byter skepnad i andra halvlek, menar han. En bra fotbollsmatch och ett rättvist resultat.

Djurgården blev vidare för långsamma i backlinjen. Man hade velat spela mer bakom Blåvitts backlinje.

Stahre håller med och tycker att Djurgården var närmre segern under andra halvlek. ”Vi blev varken höga, låga eller mittemellan” och att matchen blev för slumpartad. Han hade gärna gett något mer tillbaka till den fantastiska publiken, men betonar att man fortsatt är ett topplag.

Blåvitt har rullat på samma elva och Stahre tycker att bensinen börjar ta slut först runt 70:e minuten. Målet uppkom efter att Djurgården spelat sig igenom förstapressen och att man blir lite långa i det läget, samtidigt som man kunde gjort det bättre i och med att bollen var i luften under en ganska lång stund.

Mikael Stahre fick vidare ett gult kort för att han är ”en intensiv människa”.

Både Marcus Berg och Hosam Aiesh var inne på att det var många dueller och en del gnäll på domaren och att resultatet ändå var rättvist. Aiesh drog det kanske något längre än Berg och kunde inte riktigt släppa tanken på att Blåvitt kunde gjort två under matchens första halva och att resultatet då kunde blivit annorlunda. Även Marcus Berg var inne på att bensinen tog slut i matchens slutskede och hänvisade till det tuffa spelschemat.

Vidare berättade Aiesh att han är nöjd med starten (hade kunnat betala för den här starten inför säsongen, som han uttryckte det varpå Simon Bank påtalade det olagliga i en sådan uppgörelse).

Hosam Aiesh var inte nöjd med resultatet:

– Jag vill alltid vinna. Jag vill vinna SM-guld med IFK och det tror jag att vi kan göra.

Mina tankar förs till våren 2019. Allt känns positivt med Blåvitt, man drar åt samma håll, spelet sitter skapligt och spelarna verkar ha väldigt roligt tillsammans. Den stora skillnaden är att jag inte är rädd för att motståndarna ska lista ut hur man ska slå Blåvitt eftersom metoden bygger så mycket på fart och kraft.