IFK Göteborg är ett ett trasigt lag, totalt söndertuggat, både taktiskt och mentalt. Det IFK Göteborg som en gång i tiden existerade har gång efter gång fallit i marken och gått i tusen bitar men istället för att börja om på nytt och bygga om från grunden har man plockat upp skärvorna från den sargade förening som legat där i spillror och försökt lappa och laga med både superlim och gaffatejp. Laget som stod på plan igår kändes så förvirrat och apatiskt att jag istället för att bli förbannad nästan började tycka lite synd om grabbarna som irrade runt på Hammarbys bedrövliga konstgräsmatta.

Under Stahre har vi släppt in förbluffande 22 mål på 12 allsvenska matcher, under Rolles tid, där vi släppte in sju bollar på åtta allsvenska matcher gav vi oss i alla fall chansen att vinna fotbollsmatcher på ett skitmål eller två. Jag tror dock inte att varken Rolle eller Stahre, (eller Poya för den delen), är rätt män för att få skutan, IFK Göteborg, på rätt köl igen. Jag tror dock inte heller att det är så ”enkelt” som att rekrytera rätt tränare. Gåtan, IFK Göteborg, är så mycket mer komplex än så och tyvärr är jag inte rätt man för att hitta lösningen.

Om vi ser till själva matchen så var det skrämmande att se skillnaden mellan dessa två fotbollslag som stod på Tele2:s undermåliga plastmatta igår. Det var som att se på en cupmatch mellan ett sammansvetsat elitlag och ett hopkrafsat gärdsgårdsgäng. Hammarby anföll gång på gång med fart och fläkt och IFK Göteborg, ja jag vet egentligen inte vad de höll på med. 3-0 var definitivt i underkant och det går inte att prata om att ha marginalerna på fel sida som jag hört ryktas om att Gustav Svensson sa efter matchen…

Giannis Anestis är en högst medioker allsvensk målvakt som tjänar alldeles för mycket pengar.

I kommande matcher vill jag se ungdomlig hunger i form av Vilhelmsson, Yakob, Ambroz och Dahlqvist. Vafan släng in nån snubbe från akademin också och krydda med Berg, Sana, Thern och ett par ”gubbar” till. Det kan inte bli sämre i alla fall.

Matchens bubblare: Elitfotboll ska inte spelas på konstgräs, punkt.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier