Det här är en av de skönaste segrarna jag har upplevt på mycket länge, att i flera säsonger ha gått på mina efter mina har såklart påverkat ett supporterhjärta och att då få ta tre poäng borta mot Malmö FF på övertid det är balsam för själen. Det går väl inte att komma ifrån att Malmö FF har det mesta i den här matchen men Blåvitt visar ett enormt hjärta och viker inte ner sig utan man kör hela vägen in i kaklet. Tack Blåvitt för att ni gav alla oss som älskar er en underbar lördagskväll!

Jag har tidigare skrivit att jag inte vill att Sana ska slå fler straffar med anledning av att han har missat lite för många men idag Tobias Sana, idag älskar jag dig. Jag har inte en aning om hur det känns att stå och slå en avgörande straff borta mot Malmö FF inför skrikande, testosteronstinna gröthalsar och du ska ha all beundran för att du utan tvekan går fram och sätter en hur kylig straff som helst!

I senaste femlingen var jag inne på att Marcus Berg var lite väl osynlig, idag är han så jävla bra. Han gör mål i en oerhört knepig vinkel, han sliter, han kämpar och spelar oerhört rutinerat. Han skaffar också straffen i slutskedet och det är helt enkelt en femplus-insats från Berg idag.

Inför dagens match var jag lite orolig över att 3-5-2 skulle bli ett lågt sittande 5-4-1 som det var på Rolles tid men jag blev glatt överraskad över att se att våra wingbacks definitivt låg högre upp i banan. Självfallet hamnar vi ibland i en fembackslinje, speciellt i slutet av matchen, men man såg absolut att Blåvitt var mer framåtlutade i sitt tänk och det är nödvändigt om man ska lyckas med den här uppställningen.

I senaste femlingen var jag också inne på att Blåvitt slog på tok för dåliga inlägg, visst såg man några dåliga inlägg även idag men vi gör också ett mål när Sana servar in bollen med precision och självmålet är ett utmärkt exempel på att man kan göra mål lite hur som helst så länge som att man lägger in bollen med kvalitet i ytan där anfallarna befinner sig. Bra där Blåvitt!

Matchens bubblare: Jag vet hur färgad jag är som supporter och därför tycker jag det är onödigt att Malmö-supportern Anders Andersson kommenterar Malmös matcher.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier