Hade det här varit en säsongsinledning efter en, en och en halv säsongs tidigare dåliga resultat då hade jag nu börjat muttra om avgång/sparken för ”Rolle” men jag är av åsikten att en nyrekryterad tränare inte ska sparkas efter EN halvknackig säsongsinledning. Men nu är det verkligen dags att ”Rolle” och laget börjar visa att man är på väg någonstans…

Att Kristoffer Karlsson helt enkelt struntar att blåsa för säsongens tydligaste straff är under all kritik. Han verkade ha någon sorts inställning att han inte skulle blåsa sönder matchen men att inte blåsa för ett klassiskt gammalt krokben i straffområdet går inte att försvara. Man misstänker nästan att han struntar i att blåsa som någon sorts inlägg i VAR-debatten, ”ge oss VAR annars blir det så här…”

Under matchens första 15 minuter lyckades vi vid några tillfällen störa Kalmar i deras naiva, skakiga speluppbyggnad från målvakt/backlinje. Jag önskar verkligen att vi hade vågat sätta högre press oftare och under större delen av matchen.

I första halvlek var Tobias Sana återigen tillbaks i gamla synder när han gång på gång föll ner i banan istället för att ligga nära Kolbeinn och på så vis kunna trycka tillbaks Kalmar och skapa offensiva hot mot Kalmars backlinje. Nu får antingen Sana eller ”Rolle” skärpa till sig och styra upp det här…

När vi i andra halvlek går över till en fyrbackslinje hade jag önskat att Kalley hade fått chansen direkt på vänsterbacken för att få in mer speed längs kanten.

Matchens bubblare: I kommande match vill jag se en fyrbackslinje från start, jag vill se ett högre tempo, ett lag som tydligt vill anfalla och ta sig igenom motståndarnas lagdelar på ett snabbt och effektivt vis. Kom igen nu Blåvitt!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier